TDI trese u leru i potrosnja se poveca

TDI trese u leru i potrosnja se poveca

Član
i kakav ti je bio taj jednomaseni jer ga i ja sebi mislim stavljati ima li kakve razlike i koji je proizvodac

Član
mesirac je napisao(la):
i kakav ti je bio taj jednomaseni jer ga i ja sebi mislim stavljati ima li kakve razlike i koji je proizvodac

valeo jedno masni preporucujem svakom na 101 auto ne drnda nesto specijalno vec samo malo promjeni zvuk dok ni sam ne svacam radi cega je hroktao na 130 i to ne normalno u glavnom mene je sluzio dok je bio na motoru za koji je namjenjen ;)

evo upravo sada odo kod nekog "seja" lik se nalazi na mostarskom raskrscu tako su mi objasnili pa odo da ga prati malo i hladnog i vruceg i u svim mogucim opcijama pa vam javim sta je bilo za dizne a sto se tice zamajca majstor veli da nije nego da mu se cini da mi nije dobro uradjen semering radilice kada su ga mjenjali pa da to trese radi toga al vidjet cemo u glavnom ne gine skidanje mjenjaca i ostalog pa vidjet cemo :cool:

evo upravo sada odo kod nekog "seja" lik se nalazi na mostarskom raskrscu tako su mi objasnili pa odo da ga prati malo i hladnog i vruceg i u svim mogucim opcijama pa vam javim sta je bilo za dizne a sto se tice zamajca majstor veli da nije nego da mu se cini da mi nije dobro uradjen semering radilice kada su ga mjenjali pa da to trese radi toga al vidjet cemo u glavnom ne gine skidanje mjenjaca i ostalog pa vidjet cemo :cool:

Član
jebi me ako iko zna sta je sa ovim mojim autom =) dizne regularno prskaju kada je auto hladno kada je vruce cak smo ga gledali od hladnog pa dok se ne ugrije...... a odlucio sam da sutra skidam sva crijeva od nafte i stavljam nova cistim rezervoar bar et da pokusam sa nadom da nije koje crijevo napuklo pa ad ne vuce zrak =) :icon_confused::icon_confused:

Član
jebi me ako iko zna sta je sa ovim mojim autom =) dizne regularno prskaju kada je auto hladno kada je vruce cak smo ga gledali od hladnog pa dok se ne ugrije...... a odlucio sam da sutra skidam sva crijeva od nafte i stavljam nova cistim rezervoar bar et da pokusam sa nadom da nije koje crijevo napuklo pa ad ne vuce zrak =) :icon_confused::icon_confused:

Član
konacno napravljeno pumpa u gepeku je jebavala stvar prekidala dotok goriva =) eto i ja konacno nakon par mjeseci rijesi problem.... niko nikada nije sumnjao jer se pumpa regularno cula kako baca gorivo, sinoc ja lajik za to pricao sa momkom kojem je riknula pumpa pa reko mogao sam i ja provjeriti da li je moja pumpa na tdi pd motorima mora bacati 4L za 1minut ( na takav podatak sam naletio na netu) i toga se drzao bukvalno skinuo dovod i mjerio u jednom minutu ona je bacala 3,2L ali primjetio sam da ne baca ravnomjerno vec da nekada gotov prestane da baca gorivo dok kroz par deseti djelova sekunde opet baca punim kapacitetom pumpa zamjenjena auto radi normalno sada trosi oko 0,6-0,7 na sat u leru dok potrosnja je drasticno pala na nevjerovatnih 5,7 normalne voznje a gasanja se nece popeti na 7 provjereno ne preko borda vec do cepa pa opet na pumpu.... meni za ne povjerovati ali valjda ce moja prica uputiti nekoga da nije sve kako se cini vec da sve prekontrolise i pregleda.......:cool::cool::cool::cool::cool::cool: