G_T_I je napisao(la):
nermin suljagic je napisao(la):
G_T_I je napisao(la):
Imam isti problem kao Nermin na istome autu, ja imam neko rijesenje u glavi, mislim ga probati realizovati u martu-aprilu, ako uspije javim ti.
Na slici nije original golf IV, jer na njemu stanga ide odozgo preko poluosovine, a na slici stanga ide ispod .
jel da produzis stabilizator?Time ne dobijes puno,mozda 15mm...
Ako je sta drugo,javi,ili mi odma reci,mozda ja mogu probati u skorije vrijeme...
Upravo tako ali da se moze stelovati jer meni poluosovina desna struze samo kada navolanam puni nadesno, ako ti skontas sta bolje slobodno javi
Ili koliko bi bilo pametno staviti malo tanju poluosovinu, ne znam ni sam ali moramo ovo riejsiti.
ma kakvi tanju stavljati,ja sam to isto pitao na jednom njemackom forumu i izgalamise se posteno na mene,kako je to ubistvo jer ce obrtni moment turbodizela polomiti neku tanku poluosovinu i kako debljina od par mm manje ne donosi skoro pa nista...(njima je ne razumljivo traziti nekakve alternative,jer oni odu u ovlasteni servis i kupe za 250 Eura dijelova i u kesi ih odnesu do servisa gdje se to postavlja,po principu kljuc u ruke...jbg.mi smo ru malo siromasniji da bi za hobby izdvojili taj novac i to sve zbog 25mm nize od dozvoljenog...)
ja sam razmisljao da postavim balans stangu naopako,tj da zamijenim lijevu i desnu stranu tako da bi prolazilo ispod poluosovine,ali to nije moguce jer BŠ ima jedan zaobilaz na sredini(krivinu) kojom cini mi se zaobilazi nosac motora) i ako bi okrenuli udaralo bi od nosac :icon_cry:
Najjeftinije rjesenje je kupovati sebi ono prstenje za amortizere(za skracivanje hoda amortizera) i time ne das da udara jedno od drugo,ali i to je opet isto er tada hlupa prstenje umijesto BŠ i Stabilizator,dobijes na mostu a cupriji placas....
MOzes recimo uzeti neki aftermarket BŠ recimo od FK-a,ali je fazon u tome sto se na tvojim gewindama mora nalaziti neki limic na kome se moze fiksirati satbilizator ili moras opet traziti stabilizator od V& modela koji je nesto duzi od nasih ovih..i opet je i to komplikacija.... :icon_cry:
jbg. zasad je samo rijesenje ovj od TT-a ili S3 audija(kod S3 audija je najdeblji pa je u nekim slucajevima potrebno mijenjati i one gumice lezista jer ove nase nemnogu da prihvate)