Sambo je napisao(la):Zavisi koja je fabricka masina ugradjena jer ima puno razlike
Ako je recimo 1.1, 1.3 itd ima vise posla nego recimo ako je 1.6 ili 1.8 gti
Razlika je u tome sto ces morati premjestati nosac motora unazad na 1.1, 1.3, ugradjivati bosch pumpu goriva, filter i sve cijevi itd a ako je gti te stvari nemoras raditi
Takodje zavisi hoces li koristiti stariji mjenjac 020 sa stangom povezom za mjenjanje brzina ili ces koristiti mjenjac iz trice koji je 02A i sistem saltanja je sa sajlama?
Ako koristis 02A mjenjac onda ti trebaju poluosovine sa 100mm kinetickim zglobovima od golfa 1 cabrio
Takodje hoces li koristiti hidraulicki cilindar za odvajanje lamele ili sajlu?
Jeli prebacujes sve komplet, naprimjer hocel li zadrzati elektronsko ubrizgavanje goriva, ECU i svu ostalu elektroniku ili recimo nabacujes par karburatora?
Daj nam vise detalja tacno sta radis i onda ti mozemo dati precizniji savjet!
Stvar koju ces sigurno morati modifikovati je izduvna grana da prolazi ispod sasije bez problema sa doticanjem raznih stvari
Ako mozes naci kolector i izduvnu granu od scirocca 16v onda je problem rjesen
Hodbina je napisao(la):zanima me ovo zesce:icon_question::icon_question:
esso_sa je napisao(la):Hodbina je napisao(la):zanima me ovo zesce:icon_question::icon_question:
Sta te konkretno zanima ?
Sambo je napisao(la)::lol: :lol::lol:
esso_sa je napisao(la):Hodbina je napisao(la):zanima me ovo zesce:icon_question::icon_question:
Dottore je napisao(la):esso_sa je napisao(la):Hodbina je napisao(la):zanima me ovo zesce:icon_question::icon_question:
a koliko može da razvije ?
http://www.youtube.com/watch?v=4JJF7xsl37E
antrax je napisao(la):Dottore bez takvih ispada zamolio bih te... ovo je za tebe gospodin čovjek i tek kad ga upoznaš možeš da upućuješ šale na njegov račun. Nismo svi rođeni i naučeni ovom poslu kao pojedinci, a svi vozimo i volimo ovo... prema tome bi trebalo malo korektnije da se ponašaju pojedinci prema nekim ljudima i onda bi zajednica funkcionisala kako i stoji.
Prije svega, većina bi se trebala ogledati na ovog Essu kao člana foruma, ne poznajem ga lično ali vidim iz svega što je ispisao i što napiše da kulturno i ozbiljno komunicira s ljudima i pomaže im. respekt.
sorry za off. pozz.
respekt na projektuesso_sa je napisao(la):antrax je napisao(la):Dottore bez takvih ispada zamolio bih te... ovo je za tebe gospodin čovjek i tek kad ga upoznaš možeš da upućuješ šale na njegov račun. Nismo svi rođeni i naučeni ovom poslu kao pojedinci, a svi vozimo i volimo ovo... prema tome bi trebalo malo korektnije da se ponašaju pojedinci prema nekim ljudima i onda bi zajednica funkcionisala kako i stoji.
Prije svega, većina bi se trebala ogledati na ovog Essu kao člana foruma, ne poznajem ga lično ali vidim iz svega što je ispisao i što napiše da kulturno i ozbiljno komunicira s ljudima i pomaže im. respekt.
sorry za off. pozz.
Antrax, Dottore je moj dugogodisnji VELIKI prijatelj i znamo se i vise nego dobro tako da se on sa mnom moze saliti kako god hoce Tebi ipak hvala u stajanju meni u odbranu
@Hodbina,
Bio je moj projekat ovdje ali jako kratko posto su nedavni problemi sa serverom, na kojem se hosta ovaj forum, uzrokovali da teme nastale u posljednjih par mjeseci nestanu a ne da mi se da ponovo sve postavljam.
Evo ti link mog projekta koji sam stavio na vwclubcroatia i imas obje faze kroz koje sam ja prosao. Prva faza, ugradnja ABF-a u keca a druga faza, ugradnja turba na ABF-a - u kecu
Ako i kad krenes sarafat i ako gdje zapnes i ne budes znao kako sta, potrazi me na PP
Link na projekat o mom kecu
http://www.vwclubcroatia.com/forums/index.php?s=ba737d3a3f9a2dac89f783de3cbd1b17&showtopic=29531