DaMs-82 je napisao(la):Kod njih je uglavnom ugradjen mikro prekidač u bravi tako da kad zatvoris vrata/gepek ugasi se svjetlo i obrnuto,ali vremenom taj prekidač strada i prestane da pali... Baš mi je neki dan se žalio jedan prijatelj da mu na fabiji ne pali svjetlo na prednja vrata,samo na zadnja,a to je jer se zadnja manje koriste pa duže budu ispravni...
zoki31 je napisao(la):DaMs-82 je napisao(la):Kod njih je uglavnom ugradjen mikro prekidač u bravi tako da kad zatvoris vrata/gepek ugasi se svjetlo i obrnuto,ali vremenom taj prekidač strada i prestane da pali... Baš mi je neki dan se žalio jedan prijatelj da mu na fabiji ne pali svjetlo na prednja vrata,samo na zadnja,a to je jer se zadnja manje koriste pa duže budu ispravni...
kod mene na vratima su standardni prekidaci sto se zavrnu na stokove kao i prije na autima a na gepeku gledao sam bravice i nema nista ako ima taj mikro prekidac u bravici trebale bi i zice biti al kod mene nema ti zica pa ne kontam svi govore u bravici a nema nista
DaMs-82 je napisao(la):zoki31 je napisao(la):DaMs-82 je napisao(la):Kod njih je uglavnom ugradjen mikro prekidač u bravi tako da kad zatvoris vrata/gepek ugasi se svjetlo i obrnuto,ali vremenom taj prekidač strada i prestane da pali... Baš mi je neki dan se žalio jedan prijatelj da mu na fabiji ne pali svjetlo na prednja vrata,samo na zadnja,a to je jer se zadnja manje koriste pa duže budu ispravni...
kod mene na vratima su standardni prekidaci sto se zavrnu na stokove kao i prije na autima a na gepeku gledao sam bravice i nema nista ako ima taj mikro prekidac u bravici trebale bi i zice biti al kod mene nema ti zica pa ne kontam svi govore u bravici a nema nista
Sad neznam jel kod tebe toledo 1 ili 2,ako je stariji onda mozda i nema mikro u bravici,ali mora biti negdje prekidač koji pali svjetlo kad se gepek otvori...
leon1p je napisao(la):dobro si ti proso, ima ljudi kojima nece da se ugasi pa ode akomuLJator
leon1p je napisao(la):a na cemu su bili bimetali ?
leon1p je napisao(la):a na cemu su bili bimetali ?
mesko6256 je napisao(la):leon1p je napisao(la):a na cemu su bili bimetali ?
Haha...dobro si postavio pitanje....ljudi griješe u nazivima dijelova koje mijenjaju...bimetal je termički prekidač koji reaguje na temperaturu ili previsoku struju (sam naziv bi-metal...2 različita metala koji se uslijed zagrijavanja odvajaju)...Isto tako zanimljivo je i tumačenje da prekidači (mikro) odlaze ako se češće koriste kao npr bočna vrata u odnosu na gepek...Taj mikroprekidač je napravljen da milion puta rastvai kontakte a da nestrada ...zašto duže traju na bočnim vratima: pa zato što prekidaju impuls (od elektronske brave sa indikacijom na tabli)a ne neku struju i često se koriste...a zašto stradaju često na gepeku:zato što prekidaju struju od 0,42 Ampera i rjeđe se koriste (otvara gepek) i samim tim zapeku kontakti...