Član
Mihael Šumaher, sedmostruki šampion sveta želi da postane osmostruki, ne znajući koje sve zamke krije magićni broj 8. na srpskom jeziku... Možda je glupo čoveka koji je rođen 1969. godine reći da je deka, ali da je među starijim vozačima F1...
I pored toga, on se ne predaje. Posle trogodišnje pauze, vratio se prošle sezone i odvozao relativno pristojnu sezonu u odnosu na to šta je njegov bolid mogao. Ipak, da je mogao da bude i bolji, dokazuju rezultati sada već njegovog bivšeg klupskog kolege koji je u šampionatu završio ispred njega.
U svakom slučaju, Šumi veruje da može do još jedne titule pre nego što okači felne o klin. Prošle godine je imao pritužbe na Bridžston gume koje nisu odgovarale njegovom stilu vožnje, a ove se nada da će uz Pireli biti daleko konkurentniji. Uostalom, ugovor mu važi za ovu i za sledeću sezonu, pa preostaje da se vidi šta još može da ponudi super deka.
Upitan da li ima šanse za osvajanje titule u 2011. Šumi je odgovorio: „Apsolutno, mi imamo trogodišnji projekat. Veoma jasno, u ovom trenutku nismo ono što želimo da budemo. Ipak, sa velikim optimizmom gledamo napred i verujemo da imamo velike šanse. Ipak, moramo da uzmemo u obzir i činjenicu da se niko nije vratio i za godinu dana napravio potpuni preokret i bum. Ja sam siguran da možemo da se borimo i da možemo čak i da osvojimo šampionat, što nam je i cilj. Nadam se, ja sam ovde u misijii, želim da uspem. Želim da učestvujem i da dam 100 odsto sebe. Ako ne budem uspeo ove godine, preostaje mi još jedna, poslednja godina u kojoj ću pokušati da osvojim titulu".
Inače, Mercedes GP će svoj novi bolid W02 predstaviti sledećeg utorka u Valensiji tokom prvog dana testova koje će obavljati timovi F1.