Strano vozilo u BiH,sta je potrebno?

Strano vozilo u BiH,sta je potrebno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
amkos je napisao(la):
Tiburon je napisao(la):
Dok ne naletis na nekog drota koji ima pola čiste u glavi. Domaci drzavljanin NE MOZE upravljati stranim vozilom, osim ukoliko nema dvojno drzavljanstvo i prebivaliste na podruciju drzave u kojoj je registrovano auto. Znaci nikakva punomoc ne dolazi u obzir. Mozes upravljati jedino ako je vlasnik auta u tome trenutku na teritoriji BiH, a to moras i dokazati.
Koristenjem strane robe u domacem prometu ( i auto je roba ) činiš prekršaj iz člana 17. Zakona o carinskoj politici BiH, za koje je predviđena kazna od 200-8.000 KM, obavezno oduzimanje robe koja je predmet prekršaja ( auta )

nisam od juce tako da ne nasjedam na takve "zakone" :D evo i jutros sam pricao s likom iz mupa kaze samo punomoc :lol:

Što ti je zakon pod navodnicima? Drotovi ne znaju ni svoje propise, a kamoli ni carinske :) Samo ti furaj po svom. Bice mi zadovoljstrvo podnijeti prekrsajnu prijavu protiv tebe. Nemoj samo plakati po forumu kada ti sud oduzme auto, lijepo ti je napisano sta se moze a sta ne :lol:

Član
po pravilu ne mozes voziti auto na stranim tablama sa nasom vozackom ja sam vozio ljetos bmw na slo tablama..al nece ti niko nista dok ne naletis na kakvu budalu i da ti oduzme auto,ja nisam imao nikakvih problema,,nit sam imao punomoc,,cak sam i udes imao sa njim :cool:

Član
meni sud nemoze nista imam slo vozacku auto na meni :D :D :D :lol: :lol:

Sahman_Turbe je napisao(la):
po pravilu ne mozes voziti auto na stranim tablama sa nasom vozackom ja sam vozio ljetos bmw na slo tablama..al nece ti niko nista dok ne naletis na kakvu budalu i da ti oduzme auto,ja nisam imao nikakvih problema,,nit sam imao punomoc,,cak sam i udes imao sa njim :cool:

ma ja ba imam kolegu iz zenice radi samnom ima auto dole kuci slovensko on ima bh vozacku i normalno se vozi ustavljaju ga kontrola i hajde,a ovi nek isto su se prepali murje u startu a mozda i nemaju auto mogu pricati svasta :D :D

Član
De bogati ostavi lične podatke i podatke o vozilu, pa da testiramo ispravnost tvoje teorije :icon_smile:
Moze i na pp

Član
Tiburon je napisao(la):
De bogati ostavi lične podatke i podatke o vozilu, pa da testiramo ispravnost tvoje teorije :icon_smile:
Moze i na pp

mislim da tema nije ko ce koga uvjeriti u zakon,ja pricam ono sto znam sta se desava u mom kraju a kako je kod vas dole to neznam,a kolega iz Gračanice ima golfa na slo tablama vec 10 god kod kuce zena ga vozi i nika ama bas nikad problema,najzad napisao sam u jednom postu da cu raditi punomoc na oca tako da ova tema moze lock nije otvorena za sprovodjenje zakona :D

Član
pozdrav svim ovcarima koji nemaju ni dvije ciste po pitanju saobracaja..... daj Tiburone ne trosi svoje dragocjene minute na ove pametnjakovice...

Član
Ja vozim auto na stranim tablicama vec godinama. Auto je na ocevo ime i uredno je registrovan i osiguran i niko ne pravi probleme oko toga.
A ovo G2 na lose iskopiranim(citaj duplim) slo tablicama sto voza svaki drugi pandur je carinski prekrsaj kao sto je kolega rekao, ali na zalost kakva drzava takvi i zakoni.

Član
A20DTH je napisao(la):
Ja vozim auto na stranim tablicama vec godinama. Auto je na ocevo ime i uredno je registrovan i osiguran i niko ne pravi probleme oko toga.
A ovo G2 na lose iskopiranim(citaj duplim) slo tablicama sto voza svaki drugi pandur je carinski prekrsaj kao sto je kolega rekao, ali na zalost kakva drzava takvi i zakoni.

al meni nije jasno zasto neki hoce da mi objasnjavaju zakon a ja ga znam vrlo dobro,i zasto misle da se zakon u BiH sprovodi svugdje isto,razlika ima izmedju opcina a da nepricam kantona,ja znam da je to po ZAKONU prekrsaj i znam da sam citao na ovom forumu post gdje je kopiran clan o tome, ali odtad se nista skoro nemjenja,neka se nadje neko na usk da mu je murja auto oduzala,regularno za saobracaj,ja imam dosta rodjaka u mupu u razlicitim gradovima nijedan nekaze da je to kaznjivo,u pocetku je bilo price o tome ali sad ustave te ,kontrola,ispravan,vozi brate mili,ali to smo mi krivi,mi drzavljani BiH,i sad zasto u stotine ljudi i ja nebi kogao tako da uradim :icon_question:

Član
elvis_h je napisao(la):
pozdrav svim ovcarima koji nemaju ni dvije ciste po pitanju saobracaja..... daj Tiburone ne trosi svoje dragocjene minute na ove pametnjakovice...

U pravu si. Gori sam ja sto ista pisem i hocu da pomognem, i to jos u radno vrijeme :icon_smile:

amkos je napisao(la):
A20DTH je napisao(la):

al meni nije jasno zasto neki hoce da mi objasnjavaju zakon a ja ga znam vrlo dobro,i zasto misle da se zakon u BiH sprovodi svugdje isto,razlika ima izmedju opcina a da nepricam kantona,ja znam da je to po ZAKONU prekrsaj i znam da sam citao na ovom forumu post gdje je kopiran clan o tome, ali odtad se nista skoro nemjenja,neka se nadje neko na usk da mu je murja auto oduzala,regularno za saobracaj,ja imam dosta rodjaka u mupu u razlicitim gradovima nijedan nekaze da je to kaznjivo,u pocetku je bilo price o tome ali sad ustave te ,kontrola,ispravan,vozi brate mili,ali to smo mi krivi,mi drzavljani BiH,i sad zasto u stotine ljudi i ja nebi kogao tako da uradim :icon_question:

Ti da znas zakon, ne bi jedini zakon koji regulise materiju carinskih prekrsaja i to na drzavnom nivou, stavljao pod navodnike :lol:
Da se ne zamaram vise. Samo ti vozi i uzivaj.

Član
Tiburon je napisao(la):
elvis_h je napisao(la):

U pravu si. Gori sam ja sto ista pisem i hocu da pomognem, i to jos u radno vrijeme :icon_smile:

amkos je napisao(la):
A20DTH je napisao(la):

Ti da znas zakon, ne bi jedini zakon koji regulise materiju carinskih prekrsaja i to na drzavnom nivou, stavljao pod navodnike :lol:
Da se ne zamaram vise. Samo ti vozi i uzivaj.

ja cu vozati jer ima slo vozacku auto na meni tako da :123: :123:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.