Štangas na e36

Štangas na e36

Član
Šta može biti na e36 318 is, kada ima nemiran rad na ler gasu, varira, nekad se i ugasi, trza kada se vozi na malom gasu ?! Gdje rade dobro dijagnostiku u Hercegovini ? Zna li iko radi li igdje, ja mislim da se zove Emil, meni je štelovao 323 prije desetak godina, tada je radio iza Gruda,prema granici sa lijeve strane ima veliki servis, svaka mu čast ?! :icon_question:
 
Član
Pogledaj dali ti je ispravna guma (gumeno crijevo) koja ide sa kutije filtera zraka (tacnije sa citaca protoka zraka) na usisnu granu. Ona hoce da radi to variranje ler gasa i trzuckanje na nizim obrtajuima i gasenje auta kad se gas pusti kad je puknuta ili kad nije dobro postavljena pa vuce fals zrak. U 80% slucajeva ona je uzrocnik variranja ler gasa tacnije gumeni crijevo sto ide sa protokomijera na usisnu granu pukne na rebrima gdje se pomalo savija kad radi motor :)
 
Član
Odmah da znas to auto ti ne moze svak stelati i caprkati po njemu jer ce ga samo s.... i onda ga nes uhavizati :) inace bilo koje auto kad se stela trebas imati instrument za to za %co2 itd... Prvo sam pregledaj to crijevo i vidi da nije gdje napuklo....
 
Član
Hvala momci, pravi ste ! Gledao sam crijevo, u redu je, jer imam to iskustvo od prije. Javiću ti se Zela. ;)
 
Član
sonda na ispusnoj grani, sonda protoka zraka (koja se nalazi na kucistu foltera), senzor na radilici itd... to su sitnice koje mogu uzrikovati to sto se tebi desava. Ja mislim da je na to Edo_16V mislio :icon_smile:
 
Član
Ništa od toga ne možeš sam rješiti. Doduše, možeš očistiti maf pa vidjeti da li je do njega. Mislim da je edo mislio na lambda sondu. Ona može tako zayebavati.

Poslje dijagnostike ćeš više znati
 
Top