Član
Nezz evo sad kreno negdje da idem iza zgrade stoji i akumulator prazan gdje kako potrosi nezz i skroz me nervira to nemogu mrdnut XD
24ventila je napisao(la)::lol::lol::lol:, i kod mene vuče... skidam klemu nije nigdje na osiguračima čupo ih sve...a ko će skidat granu od BMW ispod nje se nešto čuje...
:lol:, vidim ja da ti imaš potencijala ... m50b2x-Suki- je napisao(la):nisi potvrdio da li je u pitanju m50b2x ali evo ja sam bacio bijeli grah (i ako to nije bas 100% pozdana metoda,tarot karte su malo bolej ali ostale mi kuci) pa vidim da jeste ta masina u pitanju :lol:
Golf_2_1.6_tdI je napisao(la):Nezz evo sad kreno negdje da idem iza zgrade stoji i akumulator prazan gdje kako potrosi nezz i skroz me nervira to nemogu mrdnut XD
Sve ti covjek rece, pokusaj od plocice, odvoji je od kontakata na onom gumpu sto se skida, pa vidi jel onda sta vuce... Ako nemas uređaj, odvucni nekom elektricaru koji ima da ti izmjeri, nece ti nish naplatiti-Suki- je napisao(la):to se nađe relativno brzo krivac.....
ampermetar se stavi izmešu kleme i akumulatora...
auto se zatvori,sve se pogasi i zakljuca se (kao i kad ga ostavljas preko noci)
izmjeri se potrosnja struje,ako je veca od (sad lupam napamet) 0,5A onda se vadi jedan po jedan osigurac dok potrosnja napona ne opane....
kad se nađe taj osigurac onda se našu svi potrosaci jedan po jedan koji idu preko toga osiguraca i onda se eliminisu potrosaci (iskljucuju se manuelno na džekovima i prekidacima) jedan po jedan dok se u isto vrijeme ocitava potrosnja...
za mojeg iskustva najcesci uzrocnici su bili:
-radio/cd uređaj
-centralna (vakuum sistem samo) brava
-prekidac 4 zmigavca
-instalacija svjetla kabine
-prekidac svjetala
-ulozak brave
........
Golf_2_1.6_tdI je napisao(la):KOLEKTOR OD ALNASERA OTISO SUTRA MAJSTORU NA MJENJANJE HVALA VAM SVIMA NA SAVJETIMA UBUDUCE DA ZNAM AKO SE DESI SLICAN PROBLEM ZNAM KOJI SU POTENCIALNI UZROCNICI VEOMA VAM HVALA ZA MOJU MUKU I SAD DA ULETIM KAKO DA SPOJIM DA MI SVJETLE FAROVI KAD OTKLJUCAVAM ILI ZAKLJUCAVAM KOLA XD