Porschefan je napisao(la):
Vrlo lako se forum dovede u red. Bolje 20 normalnih članova nego 20000 "svakakvih".
Uvedite jednostavno rigorozne mjere, sve smeće od rasprava ubacit u offtopic, a u ozbiljnim temama ( kojih na sreću još ima) za i najmanji spamerski post dodjelit nagradu trajni ban . Eto ...
To se davno ispostavilo da nije tako, nazalost..
ovo sto je igy napisao je doslo nazalost vec kasno, a "zalbe" prije su bile brisane ili se nisu uzimale u obzir..
mislim ajde sad kada kritikujemo, kritikovat cemo da valja.. neki dan sam bas pricao sa par ljudi koji su prije bili stalno clanovi, ucestvovali u raspravama a sada ne zele ni da spomenu bhtuning a ne da udju na njega, predstave svoj novi PROJEKAT ili kazu koju pametnu..
nazalost, opet kazem svelo se sve na kvantitet a ne na kvalitet, zbog toga sam tebe citirao porschefan jer ja ne znam kako ide ovo klikovi pare fazoni ali vjerovatno forum dobija vise para sto ima vise clanova i sto oni vise pisu, sad sadrzaj je tom nekom ko ubire pare ocigledno nebitan, bitno je samo da se pise i klika..
od toga da se trebaju odobravat novi clanovi, do toga da moraju biti 100% popunjeni profili, od toga da se svaki clan moze pridruzit uz preporuku nekog drugog clana, od toga da svaki clan mora pretstavit sebe, svoj auto, onaj ko ga nema (mislim da djecu 14-15-16 god) nek bude gost i nek cita, nema sta komentarisati..(ili mu udari restrikcije nek ima offtopic i jos par tema pa smaraj) na kraju krajeva ima klix ba pa udari..
mislim to tako treba da bude, da se na taj nacin pravi kvalitetan forum
nedavno je bila rasprava na forumu ne mogu se sad tacno sjetit, ali i ja sam se isto zalio u na jednoj temi, moderator ce se sjetit na kraju je zavrsimo preko PMa (pioneer cini mi se) bas o ovom.. i oni su svjesni toga ali sta sad !?
Evo bas mi je drago da su se javili i stariji clanovi, dino, fele, igy koje licno znam, i koji su tu otprilike kad i ja 2007-8 god kad je forum sluzio za jedno, a pored toga smo imali stalna druzenja i to je sve funkcionisalo super... ajde sad su druga vremena, svi nesto rade, nema se vremena, tesko je to sve sabrati ali da bar forum funkcionise kako treba, da znamo gdje je ko i na cemu..
drago admini i administarcijo molim Vas da razmotrite malo sta i kako uradit, ali ode ovo u nedogled..