@edoze
Nisam iskoristio usluge jer mi nisu trebale, a iste sam platio. To je apsolutno isto kao da platiš kafu, a ne popiješ i ne sjedneš...sad, da li je to pametno ili nije, recite vi meni??
Drugo, koristio sam njihove usluge i prije i poslije otvaranja TC Blatuša. Išao na špuru kad su tek otvorili, tad sam bio i član i opet su mi pokušali naplatiti deset maraka više...znam čovjeka koji im je išao sa najobičnijim mogućim golfom 2 i kome nisu znali uraditi špuru...toliko o njihovoj "stručnosti". Ostala iskustva sam već napisao ranije.
A za popravak BMW, mogao si ga šlepati i u Minhen, a isto tako i u Zenici ima bar pet mehaničara koji to mogu uraditi normalno...nema potrebe da se ide na bmw otpad u Vitez.
@mediteran
Nisi upravu, uslugu vezano za saobraćajnu može iskoristiti svako ko upravlja vozilom, a ne samo vlasnik vozila. Naravno, po njihovim pravilima "samo jedna u toku mjesec dana" (što je još jedan biser van pameti, ali eto).
Članarina se veže za ime člana, bez obzira na vozilo.
Dakle, ako ja gdje zaglavim sa macom, imam pravo da ih zovem na osnovu saobraćajne. Ako su mehaničari u Zenici slabi, red je da se poboljšaju ili zamjene boljima, a ne da se otvaraju novi servisi.
Poređenje sa Njemačkom jeste smiješno, od muke svako pametan može samo da se smije, jer bi u suprotnom poludio
Ono što pokušavam reći je da bi se trebala uvesti opcija plaćanja po želji/volji. Ko hoće neka plati i ima dostupne usluge, od 8 maraka, od osnovnog članstva, do plus članstva. Ko neće, ne mora, ali ujedno i nema nikakvih prava, odnosno plaća po punoj cijeni ako bi i nazvao pomoć na cesti.
Slično nešto kao i zeleni karton, možete ga kupiti, a i ne morate ukoliko ne idete u inostranstvo.
Mislim da me nije teško razumjeti...a prvenstveno to govorim iz razloga što:
a) usluge mi ne trebaju (nemam potrebe, ne želim baš njihove usluge ili bilo koji razlog koji se ama baš nikog drugog ne tiče) i
b) postoji "mali milion" ljudi koji ni ne znaju za mogućnost usluge, pa iste ne iskoriste, a moramo svi obavezno to platiti (a oni se vispreno reklamiraju po avazu oglasom 10x10cm koji ponekad izađe).
c) velika većina novih auta ima opciju besplatne pomoći na cesti koju obezbjeđuje diler/prodavač za vrijeme trajanja garancije. Svi vlasnici takvih automobila bespotrebno plaćaju tih osam maraka.
d)imamo primjer i na ovom forumu gdje im je servis 1282 bio nedostupan...i gdje se momak snašao i bez njih...a auto je bilo registrovano i plaćeno tih osam maraka.
I ubuduće dajte smislite kakve bolje argumente...nit me znate, nit ja vas znam, pa da paušalno ocjenjujete da li ja pijem kafe, pive i u kojoj mjeri i gdje i kako se zavlačim i s kim...ja sam apsolutno nebitan, bitno je ono što se plaća pri registraciji i opravdanost istih troškova.