Sportski ovjes

Sportski ovjes

Član
i ja nesto gledam, koliko kudite jeftinije varijante covjek bi rekao tocak ce otpasti.....momka interesuje vizuelni efekat, eventualno udobnost (cega ima na jeftinijim gewindama jer su obicno poprilicno mekane, u odnosu na KW i slicne), niti je neka motorizacija bijesna u corsi, niti je covjek slaze za utrke, za obicne upotrebe mislim da ces biti savrseno zadovoljan s jeftinim gewindama, da su iole "markirane", tipa Raceland, FK i tako.....vozio sam Venta od clana Babn Babn s raceland gewindama, ljepota, auto do poda, a opet mekano....

Za Racaland sam i ja cuo i vozio se u par auta koji sjede na istim i dobra stvar, cak su ljudi zadovoljni i kvalitetom, predju preko 30 000 bez i jednog problema. Opet, ne znam koliko su za Corsu, al za Hondu Raceland nije ispod 500 km.

Član
kako je rangirana marka auta toliko su cijene gewindi rangirane..

uostalom kod honde (koliko me pamcenje sluzi) amortizer i opruga su skupa! sto daje mogucnost stelanja visine i iza, od tuda i veca cijena..

kod corse je iza odvojena opruga od amortizera!

raceland i ta niskobuđetna ekipa, mekan je ovjes zato sto se koristi najobicniji jednostruki uljni amortizer!

osobno znam covjeka koji je na rejsland gewindama preso 50k km, sto je vise nego dobro za takve gewinde, uostalom svi znamo da ti "sportski" amrtizeri brzo odu u every day uporabi

Član
Mislim da je trizex sve rekao, nit se spremam za race, imam motor od 40kw pod haubom, samo radim na stylingu i nista vise, s toga sam i zatrazio savjet od vas, ukoliko su za sve pomenuto bolje nove gewinde od ovakvog polovnog seta, sacekao bih 1-2 mjeseca te platio nesto skuplje gewinde!? Ali bas je tesko s vama, ostado opet u dilemi sta radit hahah podjeljeni ste ko bosna :D

Član
nemas sta bit u dilemi:icon_smile:

najbolja opcija ti je skupit love i onda uzmes fk koingsport..(visina i tvrdoca)

malo je ljudi upoznato sa tim "jeftinim" gewindama pa su jos uvjek skeptici!

Ako je samo za stajlinga mogo si onda i opruge ocaparit :D zezam se, pa kupi onda ove jftine geiwinde, svakako su bolje od polovnih amorta i opruga onda, imas vecu mogucnost spustanja, mogucnost podesavanja visine, tvrdove (ako doplatis jos), imas novu stvar, pa ce ti dusa bit mirna kad ih budes kupovo, za razliku od macka u vreci koji moze otkazat dva sata poslije :)

Član
Ma kupi nove gewinde jeftine, ne moras bas najjeftinije, nadji neke pa provjeris iskustva s tom markom na netu, ili polovne markirane (mada bi ja prije nove), garantujem da ces biti prezadovoljan kako god......pravo da ti kazem, po ovim nasim divnim cestama ni KW nije uvijek sreca, imam ih na autu, i desavalo mi se da me neravna cesta izbacuje po krivinama jer je auto pretvrdo....

Član
Koliko je para taj Fk Koingsport? I daj mi link sa ebay za corsu ako nije frka?

A posto se bas i ne kontam u te gewinde bas najbolje, ajde triza prdelozi mi neke koje imaju mogucnost stelovanja tvrdoce !?

Član
koingsport linija dosta skuplja, krecu se od 500 do 600 eu

http://cgi.ebay.de/FK-Konigsport-Gewindefahrwerk-Opel-Corsa-B-Bj-03-93-/380296584049?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item588b715b71#ht_1972wt_934

za primjer jedne

Član
ma da ali mozda nisi citao sve, trazim neku za svakodnevnu upotrebu, nista posebno, samo estetika i donekle udobnu voznju, a nije previse skupo!

Član
za every day uporabu su odlicne, znam ljudi koji su stavlja na tigru..

vec sam ti napisao misljenje za fk gewinde (170eu) :cool:

ti si pito koliko kosta koingsport, pa sam odgovorio..:icon_smile:

nemoj mislit da ces za 200eu nac stelanje tvrdoce..taj sport je malo skuplji
ja bi radije te pare utuko da grunem C20XE u corsu :123:
pozdrav