addo je napisao(la):
Ako koristis wirelles karticu u racunaru, znaci slobodan ti je onaj djavo za mrezni kabal! Potrebno ti je onda samo koji metar kabla i da podesis konekciiju i TCP/IP (internet protokol) na jednom i drugom racunaru! IP po defaultu je 192.168.0.1 a na drugom bi onda bilo 192.168.0.2 a subnet mask ce se automatski podesiti na 255.255.255.0!
Sta ce mu to ?
Odje u postavke, 192.168.1.1 ukucas u browser, password ti je admin, i username ti je admin, idi na onaj setup wizard, ukljucis NAT i 802.11 kada naidjes, username i password ukucas, snimis i sacekas da se restarta, ubacis UTP kablo u slobodan port na routeru, drugi kraj na drugi PC i to je citava mudrost. Naravno, ukljucis i DHCP kada budes prolazio kroz wizard, te na oba kompjutera stavis automatsko dodjeljivanje adresa na oba racunara.
edit 2 : moja greska, cod1ac, moci ces i laptop i racunar ako uradis ovako kao sto sam objasnio, mada ces to morati kablom ako planiras zadrzati ZTE. Inace, TP-LINK ti je best buy, a sada vjerovatno ides na connect to, pa se konektujes, nije ti pppoe konekcija.
edit : ne kupuj nikakve druge routere. Ti hoces istu konekciju, na 2 racunara, u istoju kuci, na istoj liniji. Uradi kako sam rekao, jedino sto ces kupiti je mrezno kablo ako nemas jedno.
To sto ti zendom pricas, to su simultane konekcije, i ne mogu se konektovati na isti account 4 covjeka sa 4 razlicite linije osim ako ti ne odobris tu opciju, po defaultu je jedan korisnik po liniji, i to nema nikakve veze sa dijeljenjem konekcije, mada ti nisi samo shvatio sta to znaci sto se Telecoma tice i njihovih pravila.