Sonax NanoPro pasta za poliranje ?

Sonax NanoPro pasta za poliranje ?

Polirao sa tom sonax + wax, crnom pezoa, nije losa za "temeljno ciscenje" lima od kojekakvih nakupina koje ne spadaju obicnim pranjem. Ali sto neko rece, poslje 2-3 pranja opet ima sitnih ogrebotina kao da nisi nikad ni polirao. Ali to je lose kod crne boje, svaka mikro ogrebotina se vidi, ja se usrecio sa bijelim autom, nista se ne vidi na njemu :D

Član
Ja sam u robotu uzeo neku abro sa voskom pa onak nije lose uglavnom bude bolje nego prije :D a sad kolko dugo drzi taj efekat nakon pranja ne znam :icon_rolleyes:

Kolko si inace te 3M :icon_question:
Kompletno poliranje sa 3M pastom kod lakirera minimalno 100 KM ako je lak OK bez nekih krupnih ostecenja, ako treba neke parnice posebno tretirati onda cijena ide gore :icon_rolleyes:

Član
teretanas je napisao(la):
franki grdno se varas :D

svaka bolje opremljena prodavnica auto lakova ima pasti na grame(konkretno 3m-a),tako da ne moras uzimati citavu flasu...

Krenuh ovo da napišem.;)

Ovako većina radi kad znaju da im neće trebati čitava flaša, pa da ne ostaje i propada. Pitaj MTR-a konkretno koju da uzmeš, mislim da imaju 2 dobre paste za amatere da ne useru nešto, prvo preletiš sa jednom, a završiš sa drugom. U principu, možeš ti uzeti njih nekoliko pa krenuti temeljno po PS-u, jedna, druga, treća, četvrta,..., završna,...:D

Član
poliranje je skup hobi, osim pasti treba i odgovarajuca masina, raznorazni nastavci te odgovarajuce krpe. prije sve je potrebno nauciti nesto o samim pastama, prije nego se one upotrijebe, da ne bi lakirer poslije poliranje imao posla;)

Član
ma ima tih pasti za rucno poliranje i sto moze svako raditi s njima...neku takvu neka neko predlozi, necu ja sad tu raditi ne znam ti sta...malo zastite i glancanja ;)
imao sam neku njemacku pastu solidna bila za manje parnice i sjaj, i to drzi bas dugo, al se potrosila...

Član
spominjao si nigrin, ako nju nadjes moze ti posluzit, kad vec neces raditi masinski onda ne trebas ni bacati pare na neke skupe paste, uvijek mozes poslije pranja malo paste i uglanjcat tek toliiko da se usija i lakse pere:cool:

MTR

Član
ima kod mene pasta od 3M-a , pakovana po 250 ml , Scratch Remover , 25 mara i udri rucno .

moj savjet ti je da se dogovoris sa RS6-icom , bolje da ti on uradi auto , nego da ga sam trljas .

mislim fino je i kad ga sam trljas al bolje je da ga neko drugi trlja :D

Član
ja imam tu pastu i rucno gulim, nisam koristio nikad drugu na ovom autu meni bude dobro, znam da moze bolje i da je to "nula" kad radis rucno al dok sljasti meni je dobro :)

Član
nije ni meni cejf da nekom platim nego da sam uradim ;)

sad cu uzeti nigrin vjerovatno, pa s njom odraditi kad vec ova sonaxova nevalja...ili ovu 3M sto je mtr predlozio ;)
il neku skroz trecu ako bude, iako nisam primjetio...farcela ili meguayers :)
pa cu postaviti rezultate :cool:

Član
Bolan uzimi Sonax. Za to sto ti hoces da uradis uzmi neku blagu pastu, cistac laka i vosak.
Dobro operi auto krhni pastu i cistac laka i zatim vosak i sjajit ce se extra. Jbg kad se ispere ispere, nije skupo da opet kupis.
Ali nemoj nista siliti, laganim pokretima sve radi. Nadam se da neces nista sjebati, kad jednom uradis vidit ces koliko je lako samo se treba malo potruditi. Pazi steke i ne lakirane djelove nemoj da ti pasta dohvati to ;)
To sve u kompletu odrzaji sa sonax samponom sa voskom za pranje. Moze ono dosta biti
Ususiti se-to je cijena napretka :D ;)

Član
Koliko kvalitetno poliranje moze izdrzati, recimo kod lakirera da to uradim, s obzirom da nisam vjest, a zelio bih da bude perfektno uradjeno ?

Član
moze dugo ako ces ga cuvati,znaci pranje natenane i ti fazoni:icon_biggrin:,no ako ce ti ga prati klocevi po praonama koji mlate jednom spuzvom po tockovima pa po krovu,haubi onda je druga prica:D