Smart ForTwo

Smart ForTwo

Putovanja.ba
Administrator
smart%202014%201.jpg

smart%202014%2011.jpg

smart%202014%20111.jpg

Putovanja.ba
Administrator
smart%2089.jpg

Mercedes je večeras u Berlinu i zvanično promovisao novu generciju Smarta ForTwo kao i novi ForFour. Budući da su se njihove prve oficijelne slike pojavile i pre zvanične promocije izostalo je neko veće iznenađenje, a u nastavku možete pogledati i set novih slika i nekoliko video priloga.

smart%207.jpg

Automobili imaju zadnji pogon, a ForFour deli oko 70% delova sa nedavnom predstavljenom novom generacijom Renaulta Twingo.

smart%207732.jpg

smart%208999.jpg

ForTwo i ForFour imaju isti prednji deo (maska, svetla, branik, hauba), dok je najveća razlika naravno u tome što ForFour ima par vrata više i mesta za četiri putnika.

smart%2077232.jpg

smart%20771212.jpg

Treba pomenuti i prostraniju dvobojnu unutrašnjost sa kvalitetnijim materijalima i trokrakim volanom (neke verzije će imati i LCD instrument tablu), LED dnevna svetla, novi dizajn alu točkova...

smart%20771.jpg

Motori će biti 1,0 litarski atmosferski trocilindraš u verzijama sa 60KS i 71KS/91 Nm kao i 0,9 litarski turbo sa 90KS/135 Nm.

U ponudi će biti i Brabus verzija sa "više od 74 kW/100KS" (neke informacije kažu da se radi o 110KS), dok se krajem 2015. ili početkom 2016. može očekivati i električni ForTwo EV.

smart%2077.jpg

smart%20899.jpg

Standardno će se ugrađivati petostepeni manuelni menjač, a opciono i šestostepeni sa dvostrukim kvačilom.

smart%206.jpg

Novi ForTwo je dugačak 2695 mm, širok 1660 mm (+ 100 mm u odnosu na stari model), visok 1550 mm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 8 mm (na 1873 mm).

smart%20444444444.jpg

smart%2044444444.jpg

smart%204444444444.jpg

S druge strane, ForFour je dugačak 3490 mm, širina i visina su isti kao i kod modela ForTwo, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2494 mm.

smart%204.jpg

smart%2044.jpg

smart%20444.jpg

Smart će prednarudžbine za novi ForTwo i ForFour početi da prima 31. jula, pri čemu će ForTwo sa 71KS u Nemačkoj koštati nešto manje od 11.000 evra, a ForFour sa istim motorom oko 11.600 evra.

smart%20805.jpg

smart%208055.jpg

Na kraju i podatak da će se novi ForTwo proizvoditi u fabrici Hambach u Francuskoj, a ForFour u Novom Mestu u Sloveniji gde se već pravi novi Renault Twingo.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Putovanja.ba
Administrator
Evo ga i u Parizu

120050-smart%201111.jpg

Nova generacija Smarta ForTwo i ForFour je novinarima prikazana još u julu u Berlinu, dok šira javnost ovih dana ima priliku da vidi ove automobile na sajmu u Parizu.

ForTwo i ForFour imaju isti prednji deo, dok je najveća razlika naravno u tome što ForFour ima par vrata više i mesta za četiri putnika.

120049-smart%20111.jpg

Treba pomenuti i prostraniju dvobojnu unutrašnjost sa kvalitetnijim materijalima i trokrakim volanom (neke verzije će imati i LCD instrument tablu), LED dnevna svetla, novi dizajn alu točkova...

120051-smart%2011111.jpg

U ponudi motora će između ostalog biti 1,0 litarski atmosferski trocilindraš sa 51 kW/70KS i 91 Nm, kao i 0,9 litarski turbo trocilindraš koji razvija 66 kW/90KS i 135 Nm.

Kasnije stiže i Brabus verzija sa "više od 74 kW/100KS", dok se početkom 2016. može očekivati i električni ForTwo EV.

Standardno će se ugrađivati petostepeni manuelni menjač, a opciono i šestostepeni sa dvostrukim kvačilom.

Novi ForTwo je dugačak 2695 mm, širok 1659 mm (+ 100 mm u odnosu na stari model), visok 1550 mm, međuosovinsko rastojanje je produženo za 8 mm (na 1873 mm), a ForFour je dugačak 3490 mm (međuosovinsko rastojanje iznosi 2494 mm).

Novi Smart ForTwo se proizvodi u Hambach fabrici u Francuskoj, a novi ForFour zajedno sa novim Renault Twingom u Novom Mestu u Sloveniji.

Član
Ma brabus ne brabus bice isto kao i prethodni :D maknuti ne moze nijedan :D
Auto kao auto kad ga god vidim na cesti ismijem se :p pa ja ne znam stvarno k'o ovo uzme i daje tolike pare za ovo auto a totalno je bezze, mjesta nema nista, gepeka takodje, izgled hmmmm kutija od miksera na 4 tocka, unutra izgleda malo kao moderno, kao recemo veselo ali opet... Jedina prednost su mu dimenzije jer nije duzi od nijednog scootera, to mu je jedina prednost za velike velike gradove, ali kod nas bas ti velikih velikih gradova i nema... I opet ga ne bi vozio jer je to meni auto stvarno sprdancija :D Kako i neko spomenu, udobnost je nista, tvrdo, vozne karakteristike je smijesno i spominjati na autu kojem su tockovi postavljeni i kocki koja je sirine metar i duzine metar :D
Za te pare je bolje uzeti neko malo gradsko auto koje i ima i gepeka i mjesta i udobnosti, mada ce uvijek biti onih koji ce ovo kupiti da se eto pokazu kako su oni, oni... ne znam ni ja hahaha :D

BHT Ovisnik
Sto se tice usporedbe s twingom on je isti kao for4, a ne for2 tako da je opet manji od twinga.
Nekako su mi ljepsi ovi stariji nego ovo novo cudo,podsjeca me na novu pandu. A opet ima i prednosti, kolegica mi ga ima. Ne potrosi joj od Makarske do Mostara ni 3L. Extra autic za grada tko vec 3. smart po redu sto je tad imao. Ne trosi nista,lako se probija kroz gradsku guzvu, svugdje parkira, trosi manje od skutera skoro,a mozes ga voziti kroz cijelu godinu dok s motorcicem poslove mozes obavljat samo ljeti.

Član
Ono što mi se kod njeg ne sviđa je nestabilnost. Na ugaženom snijegu ili makadamu za njeg važe čudni zakoni fizike.

Član
Kada se sjetim kada sam ga parkirao i okrenem se nazad da vidim koliko jos prostora imam do trotoara kad ono ja u gepeku!!!
Auto za moja dva metra dodje ko putna tasna samo jos hvali drska na krovu da ga preko lezeceg prenesem!