Nemrin je napisao(la):Termostat ili ako auto ima radnu temperaturu a ne pokazuje tacno na instument tabli onda termodavac.
Ako ne pali vent ljeti onda termoprekidac.Tako jednostavno.
Ovakva pitanja i ona u vezi povezivanja radia bi trebala biti u FAQ'S,ili ti ga cesto postavljana pitanja!
elmo je napisao(la):Evo lično iskustvo sa sličnim problemom samo kod mene na BMW-u E46.
Dok je bilo toplo nisam ništa primječivao, medjutim kad je počelo da zahladnjuje prvo sam primjetio da mi se auto sporo grije, i kad postigne neku temperaturu da ako imam otovorenu vožnju počne da pada temperatura.
Problem je bio u termostatu. Naime kod mene je bio polomljen skroz termostat i voda je cijelo vrijeme cirkulisala kroz sistem bez ikakvih smetnji, te se stoga slabo grijao i čim brže vozim na otovorenoj hladilo vodu u sistemu i padala temperatura.
Ovo kod tebe upućuje na neispravan termostat koji ne otvara i zatvara u pravo vrijeme.
adimegan je napisao(la):majstor je otklonio kvar bilo je dosta zraka u sistemu sad je sve okkk
DaMs-82 je napisao(la):adimegan je napisao(la):majstor je otklonio kvar bilo je dosta zraka u sistemu sad je sve okkk
Postavlja se pitanje otkud zrak jer nisam nigdje procitao da je neko ispustao tekucinu u medjuvremenu,nadam se da ce ostati sve ok...