Pozdravi svima,
U procesu sam kupovine skutera. Trenutno sam uzeo jedan skuter od prijateljice na probu, koja ga je kupila prije 10 godina, vozila ga godinu, i nakon toga je parkiran u garažu. Mislim da je u međuvremenu rijetko paljen, u zadnje 2 godine sigurno nikako. Prešao je samo 1600km.
U pitanju je neki Kinez, LBC50QT-C, 50ccm, 2-taktni, ima lanac na prenosu. Skuter nije mogao nikako da upali. Promjenjena mu je pumpica što bude na rezervoaru (barem mislim da je to pumpica, ne razumijem se) i filter goriva. Rezervoar sam očistio, i filter zraka takođe. Na pravcu može da postigne 40/45km/h, ali bilo koje jače brdo evenutalno stane i ne može da krene. Na primjer, nema šanse da uz Vraca izađem, pa i blaže brdo. Takođe, mogu ga nogama zadržati da ne krene. I još jedna stvar, kada mu dam gas do samog kraja, počne da se guši, ali ako okrenem ručicu do 95% onda ide solidno, na pravcu.
Prvo, da li je ovo normalno? Nikada nisam vozio bilo kakav motocikl pa nemam predstavu. Meni liči da nije, nema smisla da ne može uz brdo. Pogotovo ja nisam težak, oko 70 kila i manje. Dakle, skuter još nisam kupio, na probi je, i sviđa mi se što je očuvan i malo je prešao, ali mi se nikako ne sviđa što ne ide uz brdo. Šta bi ovdje mogao biti problem? Unaprijed hvala.