Škodin motor u audija ????? Pomoć !

Škodin motor u audija ????? Pomoć !

Znači došo sam na ideju da ugradim škodin 1.6 16v benzinski motor u audija 80 4x4 .
E sada me zanima jel to zahtjevan poso , koliko treba para i jel ti dijelovi pasu jedni na druge ??? I zanima me koliko dode 1.8 t motor u dobrom stanju i jel on pase na gore navedeni mjenjač .
Hvala . Svaka informacija je dobro došla .
 
Član
Koji Skodin motor, koja oznaka ? Kako god i koji god bio ne pase ti na Audia, morat ces kemijati, od instalacije, nosaca, mjenjaca, pogona....prica se nastavlja. Dobar solidan 1.8T mozes naci za po 1500-2000KM, ali svakako preporucujem da u Njemackoj kupis Octaviu karavanku sa SLX opremom, u njoj je 1.8T AGU sa 150ks, a posto je "oslabljeni" motor namjenjen obiteljskom karvanu ima ih ko blata naci za po 2000-2500€ u voznom perfektnom stanju sa kilometrazom koja se krece oko 170 000-ak tisuca kilometara. Ako ti se cini dati 5 000KM puno, pikaj na to da mozes prodati sa nje sve dijelove koji ti ne trebaju, ala sasija, papiri, cijeli interijer, zadnji trap itd. a opet dobijes sve sto ti treba za transplantaciju, a ovako ako uzmes motor sa poda, garant ces zaboraviti/previditi nesto pa onda slijedi lovanje po otpadima i pronalazak "da te Bog vidi" kakvih dijelova ;)
 
Član
kakav 1.6 stavi 1.8 t, razlika u potrošnji mala a u performansama prevelika. Mjenjač od audia na 1.8 t paše ko lego kockica. Moraš samo naći nosače od 1.9TDI i taj 1.8t paše na šaraf u B4 šasiju
 
Član
Men se cini da su skodini motori poprecni trazi od passata 3b 1.8t,
a oni se krecu od 800km pa nadalje...;)
 
Član
mozda je covjeku lakse doci do nekog skodinog motora a sto se tice prijedloga 1.8 mu je najbolji izbor ako ce vec kemijat ne vrijedi toliko posla radi 1.6 :icon_rolleyes:
 
Pa zar nije isti 1.8T iz Škode i audija? Isti je barem "Ćale"? ipak kako god bilo 1.8T je opcija najbolja....ja sam veliki zaljubljenik ove mašine, i to kokretno 1.8T Quattro Audija a4.
 
Član
Sve je to VAG i skoda,avdi i sead sve su to identicni motori samo im znak drugaciji:icon_biggrin:,
al jbg ima ovi specijalaca koji bolje znaju...;)
 
Član
imat ćeš više prepravki nego što vrijedi taj motor i opet pitanje dali ćeš uspjeti jer nosači ti nisu ni približni jeftinije ti je uzet motor od A4 i ugradiš bez problema
 
Član
Msl za motor od passata 3b netrebaju vece prepravke posto stoji isto kao kod audija uzduz
nema motor 5 nosaca neg dva i to se da lako rijesiti,a moze mu ostati njegov mjenjac
tako da mu treba motor s kompletnom instalacijom a trenutno na nasem trzistu ima najvise
pasatovih motora pa su dosta povoljniji od adujevog tj. audije malo ko lupa...;)
 
Top