servisna knjiga

servisna knjiga

Zanima me koliko je znacajna servisna knjiga pri uvozu polovnog auta iz npr njemacke, italije?

To me interesuje jer sam kupio volvo s60 2002 godiste, medjutim, lik od koga sam kupio u zadnji tren mi je rekao da nema te servisne knjige, a to se podrazumjevalo da ima, valjda?!

MTR

Član
kod Volva to ne igra neku ulogu , otidji na servis u Sarajevo u F-AC ( posto sumnjam da iko drugi ima ) i skopcaj ga na VIDU/VADIS , sve ce ti se samo kazati , od kilometraze do datuma kada su radjeni servisi , ko je prvi vlasnik , odakle je tacno dovezen itd itd .

Usput pregledaj crijevo koje dovodi zrak na turbinu da li je napuklo ili naceto bilo gdje jer su ta godista sa tim imala problema u 90% slucajeva , kad pukne po savu nemeres' ga vozit vise od 30 km/h

moja preporuka , samo ovlasteni servis i samo originalni dijelovi , jer sam se nagledao ovih nadrimajstora koji su unistili skoro pa savrsen motor ( D5 )

sretno ;)

Hvala drugar, bas sam mislio pitati to za kilometrazu, da li se moze provjeriti i sl.

Ja sam ga uvezao iz San Marina sa 180 000 na satu, mada cisto sumnjam da nije vracen.

Znam za taj ovlasteni servis ali kazu mi svi da je preskupo, i da ima likova koji se razumiju u Volvo i da njim odvezem, valjda ima u Banja Luci neki lik.

jel znas mozda koliko kosta veliki servis za ovo auto u F-AC?