seat ibiza

seat ibiza

Član
pozdrav,seat ibiza 2004 godiste nece da upali sam vergla,dolazo mehanicar iz bihamka kaze da je preskocio lanac,kaze da je fabricka greska,zelim da cujem vase misljenje.........

Član
Ako normalno vergla i sve normalno samo nece da upali da nisu kodovi ?
Mislim tako je kod mene bilo da je sve normalno vergla ali nece da sastavi.

Pa lako je utvrditi da li je auto "preskocilo"...Odvuci mehanicaru, on ce pronaci tacke ili ti ga obiljezja i utvrditi ako ima nekih razilazenja..Ukoliko je auto preskocilo mogu se desiti ozbiljna ostecenja unutar motora ukoliko budes pokusavao paliti auto..

Vecina mehanicara koji zastupaju BIHAMK su vidoviti.. Mogu vam na licu mjesta provjeriti kolika je istrosenost stublina, mogu vam prognozirati koliko ce vam vozilo kilometara voziti, kolika vam je kompresija, koliko vam je "zubi" motor prezubio, i jos brdo stvari :D BIHAMK-u respect ali ima seljacina brdo jedno koji su dobili zastupstvo..

Član
Kakav bihamk, meni je jednom puklo crijevo od goriva, i motor nije dobijao benzin, a meni pun rezervoar, a mehanicar iz bihamka me ubjedjivao, da nemam goriva i da mi je pokvarena kazaljka i ne pokazuje tacno.:icon_confused:

Član
Mom kolegi se to isto desilo. Otisao u kafic na pice, krenuo kuci i nece da upali. Sve normalno vergla, ali nece i na kraju se ispostavio taj kod u pitanju. Ima neka fora sa zakljucavanjem ili kako vec(ako se sjecam dobro), uglavnom on je to rijesio na licu mjesta kad je dosao majstor i to uradio. Isto auto je bilo u pitanju. ;)

Ako je 6L 1.2 2004 onda moze bit da je lanac. Cest slucaj za ovu godinu, kasnije su stavili malo drugaciji spaner.