RE: Seat Ibiza VR6 RWD Projekt / KOMENTARI
Razlog je detonacija a sto je doslo do detonacije nije tesko skontati...
lose gorivo bez oktan boostera, obicne "tople" svijecice i na to dodaj jos da su 3 ili 4 kraka bile nisam siguran...
jeste li mjenjali tj dosipali gorivo kad ste mapirali auto, kako je gorivo bilo, kakvo ste sipali ?
mapiranje na stranu tu nema pameti u ovom slucaju, srdjan je uradio svoj posao, ali mapirati na 150 ks motor bez da se neki uslovi ne obezbijede ne ide mi u glavu.
vjerujem da je doslo do detonacije .. klip nije stigao u GMT bilo je BOOM, par puta i eto nastalog problema.
pa majka mu stara, u "udzbeniku pise" da se na svako povecanje 50+ ks stavljaju 1-2 stepena hladnije svijece i minimalno par oktana bolje gorivo... na stranu zakretanje paljenja i ostalo...
taj motor guta nitra kao u prici ja ne vidim ni jednu drugu opciju tj mogucnost da se desi nesta osim ovoga gore sto sam ja napisao jer motor je bio "spremljen" u smislu mehanike za toliko snage.
trebali ste posebne svijece za to koristiti, ja sam rekao Edu . Iridium IK24 minimalno ili ZEX Nitro svijece sto sam mogao nabaviti. te obicne svijece su smece, krakovi su toliko ostri i kada se zagriju ne treba struja ni doci da se stvori iskra opasne su za detonaciju, jos na to dodaj dodatnu kolicinu goriva i na sve to nitro. nestabilna smjesa ...
mozemo mi pricati do ujutro sta i kako . bilo desilo se sada pametno i boze moj.
PEACE !