rado bih da znam i ja sta je. Majstori u servisu kazu da je mjerac protoka zraka, pa kada to promijenim onda treba provjeriti katalizator.allroad je napisao(la):pa moze biti nesto i sa usisnom granom ako ruzno radi i ne moze ni u leru da nabije obrtaje
recimo dihtung na usisnoj moze otic il nesto slicno
al javi ti nama sta je da znamo
I ja svo vrijeme tipujem na turbinu jer je nikako ne cujem d aradi, a radjeno je to neko prepakiranje prije godinu dana u Uzice.alfa147 T.S. je napisao(la):Imao sam isti problem sa lagunom dci 1.9 neka ti neki majstor pogleda protokomjer zraka na turbini ako nije onda ti se resetovalo podeswavanje ubrizgavanja u centrali to je bar kod mene bilo
P.S. jednom renault nikad vise renault
Moze biti i da je to, jer ima logike mada se meni obrtaji ne penju opste do 5000. I sve ovo mi se desava i u ravnom i na brdu, s tim da je uz brdo 100 puta gore.alfa147 T.S. je napisao(la):mjerac protoka na turbini nije turbina 100% i gasi ti se kada hoces da krenes uzbrdo nemoze vise od 3000 obrtaja koliko got da das gasa a kada pritisnes kvacilo kuca se u 5ooo cimpustis ugusi ga i u vecini slucajeva ugasi
Haj mi prvo smao reci hdje se tacno nalazi i mogu li aj vidjeti taj broj a da to ne skidam jer niko nece od majstora da mi pomogne a ni ja ni muz nismo bas u tim autim nesto sa znanjem. Samo mi reci kako da to pogledma i domah cu ti veceras napisati broj.Deyo je napisao(la):Prekucaj serijski broj MAFa, ja ti mogu javiti cijenu novog ako je BOSCH.
Simunovic Sladjan je napisao(la):Probaj na ovaj broj momak se zove Mirza i nabavlja sve vrsete elektronike i nije skup 063364844 licno mi je nesto nabavljao.
Deyo je napisao(la):http://www.worldcarparts.co.uk/tabid/144/CategoryID/33/ProductID/109/Default.aspx
Nije BOSCH, izgleda je RENAULT ili SIEMENS, a ne znam gdje se nalazi u Renaultu, ali jeste na usisnoj grani to je 100%
Deyo je napisao(la):Oj majko... pročepi se katalizator... ccc. Skidaj to sutra, nije više od 20KM... MAF se može i očistiti ne mora da znači da je baš otišao. Jedino mogu DIZNE da se "pročepe" ali će se to opet zapušiti jedino ima ultrazvučno čiščenje i to košta 80KM, i efekat je odličan.
Usis ( spada MAF ) > Kompresija > Eksplozija > Izduv ( spada Katalizator )
Znači ako nešto od ovog ne radi kako treba, motor nema snage...
Mi smo ga sinoc procepili, ali nije izgorio ali ako bude zezao ide daleko od mog auta:lol:trizex je napisao(la):Deyo je napisao(la):Oj majko... pročepi se katalizator... ccc. Skidaj to sutra, nije više od 20KM... MAF se može i očistiti ne mora da znači da je baš otišao. Jedino mogu DIZNE da se "pročepe" ali će se to opet zapušiti jedino ima ultrazvučno čiščenje i to košta 80KM, i efekat je odličan.
Usis ( spada MAF ) > Kompresija > Eksplozija > Izduv ( spada Katalizator )
Znači ako nešto od ovog ne radi kako treba, motor nema snage...
Vidi se da nisi nikad poderao katalizator moze on da se procepi itekako, al' pritom i izgori