Savjet u vezi malog ostecenja farbe na vratima

Savjet u vezi malog ostecenja farbe na vratima

Član
Danas krenuo saprati auto kad vidim na suvozacevim vratima 2 mala ostecenja. Vjerovatno je neko zakacio kad je otvarao vrata. Sta uraditi?? Mislio sam otici da mi naprave boju i zabojiti to posto je relativno malo, a i nisko je na vratima pa se nece toliko ni primjetiti. Gdje se moze to odraditi i koja je minimalna kolicina boje koja se moze uzeti, posto nije obicna crna, pa da sto jeftinije prodjem, a potrebna mi je minimalna kolicina...

Evo i slika da se otprilike vidi kako izgleda. Treba li prethodno sta raditi, ili samo prebojiti tom farbom??

Član
za pocetak uzmi malo wurth antirosta(100gr 7KM) cisto radi zastite, pa nekad naljeto, ne znam da se uradi kako treba da bi ofarbao dio vrata do neke lajsne mislim od 50-100KM materijal i ruke,
Edit:
mada mislim da se nebi primjetilo kad bi se i flekovalo zatim ispoliralo sto bi te dosta manje kostalo

Član
Pozdrav, imas na Zeljinom stadionu boje i lakove lik ti napravi boju pravo povoljno i uzmi jos sredstvo za zastitu i skidanje hrdje tecnost u bocici ko lak za nokte i s tim namazes mjesto on ti ocisti od hrdje i postavi zastitni sloj po onda preko toga prebojis.

Član
Mirsado je napisao(la):
Pozdrav, imas na Zeljinom stadionu boje i lakove lik ti napravi boju pravo povoljno i uzmi jos sredstvo za zastitu i skidanje hrdje tecnost u bocici ko lak za nokte i s tim namazes mjesto on ti ocisti od hrdje i postavi zastitni sloj po onda preko toga prebojis.

imas li sliku tog proizvoda :icon_question:

Član
sta ce ti slika, pretpostavljam da ima vise razlicitih proizvodjaca, tako da ti nista ne znaci slika. odes u prodavnicu boja i lakova i trazis anti-rost ili sredstvo za uklanjanje hrdje.

ja cu prvo otici kod lakirera da vidim kolko ce mi traziti da ovo rijesi, ako bude preskupo, onda cu odraditi sam, cisto da se zastiti, a i nije bas na nekom "uocljivom" mjestu.

MTR

Član
Ovo ti je vec radjeno prije ?
Antirost se koristi upravo za ono kako mu stoji u imenu , za uklanjanje hrdje a ne za zastitu.
ja ovdje ne vidim hrdju , vidim lim kit , filer , boju i lak

privremeno riješenje uzmi ženski lak u toj nijansi i nanesi ga, ali opet podvlačim da ti je to privremeno rješenje jer se oštećenje nalazi na mjestu koje je izloženo puno vanskim utjecajima, voda, pijesak i sl...kasnije ako ti naleti te boje samo malo ošlajfaj i nanesi boju, najlakše ti je na štapić za uši, natopi se i premažeš i ne zna se. pamuk upija boju a ne mrlja što je etra stvar kod ovakvih sranja.

Član
AnDel je napisao(la):
Mirsado je napisao(la):

imas li sliku tog proizvoda :icon_question:

bocica je ista ko korektor ili lak za nokte znam da je nasuo nesto tecno i onda stavio neku tableticu, sredstvo je sad bijelo i treba ga izmuckati prije upotrebe kad se nanese bude ko da si jogurt nanio ostavi se tako sat vremena i onda obrise na mjestu gdje nema laka bude crna fleka ko da si ofarbo temeljnom i onda preko toga ide boja . nadam se da sam pojasnio.

oprosti frende ali pitanje ti je preglupo....ako mislis napraviti kako treba ofarbaj vrata,ako to ne zelis zameljaj malo bojom da ne hrdja dalje i cao zivio...
nije valjda da tako banalne stvari neznas:icon_question:

Član
MTR je napisao(la):
Ovo ti je vec radjeno prije ?
Antirost se koristi upravo za ono kako mu stoji u imenu , za uklanjanje hrdje a ne za zastitu.
ja ovdje ne vidim hrdju , vidim lim kit , filer , boju i lak

auto je kupljeno prije par mjeseci, tako da ne mogu garantovati da nije radjeno, ali nije bilo nikakvih naznaka da je ista radjeno. ugl ovo je nastalo u zadnjih par sedmica, nezz ni ja tacno jer sam tek danas primjetio, nisam zagledao. otici cu do lakirera pa cu vidjeti koliko ce traziti da on to uradi.

dzinn16v je napisao(la):
oprosti frende ali pitanje ti je preglupo....ako mislis napraviti kako treba ofarbaj vrata,ako to ne zelis zameljaj malo bojom da ne hrdja dalje i cao zivio...
nije valjda da tako banalne stvari neznas:icon_question:

znam otprilike kako treba, ali ne znam da li ostecenja preci samo bojom koju bi uzeo, ili treba i nesto prije. a ne pada mi na pamet da sad izvaljujem 100-200KM kolko vec kosta farbanje vrata, radi dva mala ostecenja koja su na samom dnu vrata. ajd da je negdje na sredini i da je bas uocljivo pa inekako. ovako mi se ne isplati farbati citava vrata radi toga. hvala na odgovoru u svakom slucaju... ;)

Član
ma vjeruj nemoj nista odi gdje sam ti reko uzmi ovo sto postavi temeljnu i skine eventualnu hrdji i lik ti po tvojoj napravi malu bocicu i sve odradis na parkingu cijena svega 10km ;) kakve crne trice i majstori

Član
ma vjeruj nemoj nista odi gdje sam ti reko uzmi ovo sto postavi temeljnu i skine eventualnu hrdji i lik ti po tvojoj napravi malu bocicu i sve odradis na parkingu cijena svega 10km ;) kakve crne trice i majstori

Član
Moj ti je prijedlog da skines ovu hrdju, predjes "antiros-om" zatim nekim lakom samo da drzi do proljeca. Na proljece odradis flekovanje, i fino ispoliras, Sad ti se ne isplati flekovati jer kamenje pjesak i slicno ti mogu lahko ostetiti taj dio ponovo.

MTR

Član
corradoM je napisao(la):
Moj ti je prijedlog da skines ovu hrdju, predjes "antiros-om" zatim nekim lakom samo da drzi do proljeca. Na proljece odradis flekovanje, i fino ispoliras, Sad ti se ne isplati flekovati jer kamenje pjesak i slicno ti mogu lahko ostetiti taj dio ponovo.

nije to hrdja
, kit je