Član
pa druze , tri astre dosad su radjene kod mene u radnji (ove 1.7 dti)imam ja valjas gluposti opet , kad rijesis problem bosh pumpe i elektronike sta ti ostane onda?
Nije ovo prva tema gdje gazis po Opelu , iskreno meni je svejedno sta ce ko voziti i sta ko misli o njemu danas sutra ga necu ni ja voziti nego me nervira taj balkanski mentalitet gdje jedan kvar odma pravi sve lose o tom autu a znate nasuti ložike i uzimati sto jeftinija ulja i sl. Ko ne zna cuvati auto i uredno odrzavati i kamen ce razvaliti
pa par komada dolazile su sa popaljenim lampicama (gdje bi ja morao zvati momka sa dijagnostikom da pokusa ustanoviti gdje je problem)
i prije 3-4 godine stari je imao problem na istoj (pocelo je od mijesanja vode i ulja , preko kvara bosch pumpe, i zavrrsilo na elektronici motora (na kraju smo je odvukli u zivinice u neki opelov servis gdje nisu nista napravili )
i stalno sam u tim krugovima ljudi koji se bave automehanikom i za ovaj motor se generalno zna da je nepouzdan
ja razumijem da ti govoris da ljudi habaju , ne odrzavaju..sipaju svasta u njega, svakakva neodgovarajuca ulja, kasne sa servisima i onda se desi sta se desi
ali ovo je bosna i izhebane su i neadekvatno odrzavene vecinom!
i zbog toga sam momku zelio naglasiti da pripazi..ali eto nekad je bolje sutit
p.s ti si vjerovatno stariji od mene i to, nemam nikakvu losu namjeru i nije namjera moja da ja pljujem po necemu vec samo da iznesem iskustva sa onim sa cim sam se susretao