Sam svoj majstor

Sam svoj majstor

Član
1291722040_cockpit1.jpg

Nije tajna da mnogi (možda je suviše hrabro da kažemo svi) ljubitelji automobila muškog roda (ima i žena, nije da nema, ali su u manjini) vole da, bilo na računaru bilo na nekoj igraćoj konzoli, zaigraju ponekad neku od simulacija vožnje. Isto tako nije tajna da "bolje i lepše polovine" pomenutih muškaraca imaju razumevanja za tu njihovu pasiju....donekle. Ne radi se tu samo o "izgubljenom" vremenu provedenom u igranju, o ne. Problem je što "ozbiljni" igrači simulacija vožnje (ima i onih kojima je to čisto razbibriga, ali takvih je malo) imaju i ozbiljnu opremu za to, što podrazumeva volan, pedale i gomilu kablova i dodataka koji idu uz to. Sve to zauzima mesto u dnevnoj sobi, skuplja prašinu (koju briše, jel da, zna se već ko) i predstavlja konstantnu opasnost da će neko da se saplete o deo "opreme" i povredi se, i još pri tome, ne daj Bože, polomi vazu ili ram za sliku koje je "ona" dobila na poklon.

1291722040_cockpit4.jpg

Gde ima volje, ima i načina, kaže poslovica. Rukovođen upravo time, jedan ljubitelj simulacija vožnje iz Australije je smislio genijalan način da njegova pasija ne trpi, a da pri tome ne zauzima dragocen prostor u dnevnom boravku. I ne samo što je smislio rešenje, već ga je sam i sproveo u delo. Čovek je, usuđujemo se da kažemo, prosto genijalno i brilijantno, koristeći nešto alata i malo umešnosti, spojio komad nameštaja iz dnevne sobe i svoju igraću opremu na način da je najpre "bolja polovina" zadovoljna a da ni njegova strast za igranjem ne trpi.
Pogledajte fotografije, pa ćete da vidite zašto nas je oduševila jednostavnost rešenja. Verovatno bi suviše bilo kada bi smo ga predložili za neku nagradu na Sajmu inovacija i pronalazaka, ali nas je sa ovim kupio za sva vremena. Svaka čast majstore!

1291722040_cockpit3.jpg

da imam ovaj G27 a moze brate i G25 volan odmah bih ovo napravio, mada dok sam imao Logitech MOMO imao sam nesto slicno napravljeno, al fali brate manual mjenjac i kvacilo, nema dalje od ovog volana, steta sto je cijena malo paprena.

Član
SoundLunatic je napisao(la):
da imam ovaj G27 a moze brate i G25 volan odmah bih ovo napravio, mada dok sam imao Logitech MOMO imao sam nesto slicno napravljeno, al fali brate manual mjenjac i kvacilo, nema dalje od ovog volana, steta sto je cijena malo paprena.
Ja sam vozio sa volanom koji ima menualni mjenjac i trecom papucom.. nazalost nemam nikakvog efekta to kvacilo.. mozes i bez njega prebacit.. netreba ti mnogo vremena da sam sebi kazes da je beze.. za mene ovaj na volanu je TITO. Ko je igrao GRID sa volanom i papucama za koliko mu znaci brze saltanje