Onda druze ne kukaj ulazi na njega
Poslano sa mog SM-G530F koristeći Tapatalk
To je oldtimer 78 godiste , hocu malo da ga doradim da se moze nekada provozati...
kakvih bolan 12-13 litara...pa nije to kamion jbt kod mene je 1.6 sa automatskim saugom...gradska voznja malo jača nije nikad vise uzimao od 10 L...kombinovane 8 L ..a na duže relacije mirnom voznjom znao sam spustit na 6,5 L (i to je sigurno provjereno sipanjem rezervoara do čepa pa resetuj sat i deri 100 Km pa sipaj ponovo...a u njega ako je ko cacko po sarafima ,diznama,leptir klapnama .saugu mora trosit...postoje sarafi na karburatoru koji su zapečaćeni i koji se ne diraju ali ima budala koji i to cackaju pa kad sjebu onda kaze trosi mi.ne valja karburator ( ne kazem da je Skrabo čačkao ali neko jest prije njega)..pozz svimaNjegovih je 12-13 litara nema tu sta da ocekujes od njega
Poslano sa mog SM-G530F koristeći Tapatalk
kakvih bolan 12-13 litara...pa nije to kamion jbt kod mene je 1.6 sa automatskim saugom...gradska voznja malo jača nije nikad vise uzimao od 10 L...kombinovane 8 L ..a na duže relacije mirnom voznjom znao sam spustit na 6,5 L (i to je sigurno provjereno sipanjem rezervoara do čepa pa resetuj sat i deri 100 Km pa sipaj ponovo...a u njega ako je ko cacko po sarafima ,diznama,leptir klapnama .saugu mora trosit...postoje sarafi na karburatoru koji su zapečaćeni i koji se ne diraju ali ima budala koji i to cackaju pa kad sjebu onda kaze trosi mi.ne valja karburator ( ne kazem da je Skrabo čačkao ali neko jest prije njega)..pozz svima
Nemozes samo tako staviti mehanicki karburator ako si prije imao elektronski...sta mislis sa instalacijom i senzorima? ta 2 karburatora rade na totalno drugaciji princip...
Problem bi bio ako bi radio kontra a ovako ne vidim problem , koji ćemu sad senzori i instalacija na čistom mehaničkom karburatoru?Nemozes samo tako staviti mehanicki karburator ako si prije imao elektronski...sta mislis sa instalacijom i senzorima? ta 2 karburatora rade na totalno drugaciji princip...
U mene komšija mehaničar imao takvog, trošio mu 7 8 plina, tako da sigurno postoji neko ko ce ti ga našteliti da valja
Da u pravu si jednim dijelom,ali isto tako golf nema full mehanicki karburator...ono cok na sajlu i to nego ili elektronski ili vodeni...a iskreno neznam koji je gori...tesko da to ikad proradi ako ne repariras taj karburator sa vodenim cokom ili izmjenjas dosta senzora i elemenata na tome elektronskom...sto je po meni neisplativo...to je jako dobar motor i mal je potrosac,moj stari ga ima u golfu i sad je na 400.000 6l ljeti 8l zimi potrosnja...ali zadnje ulaganje je kostalo oko 400km(kablovi,kapa,rotor,sonda, svi senzori i nova elektronika coka)...Problem bi bio ako bi radio kontra a ovako ne vidim problem , koji ćemu sad senzori i instalacija na čistom mehaničkom karburatoru?