Član
Evo svjedok sam sve teze situacije oko kupovine automobila u BiH. Vidio sam bar 15 laguna do sada i kao sto rece kolega iz pretohdnog posta nema nijedna da joj je sve na mjestu. Cesta pojava su podizaci stakala a jos cesca jeste udubljenja na limariji, guljenje laka, udaranja i zakacanja na parkingu (haman ih to hoce) itd. Sto se tice opreme ima ih sa dosta dobrim paketima a u globalu nekako njihova najveca prednost jeste udobnost. Opet sto kazu koliko para toliko muzike. Ja npr. trazim nesto do 4000 KM max. pa ne znam, mozda je do mene. Uglavnom koja god sam nasao ili nisu registrovana, ili su gume lose, ili je zakacena na nekom parkingu ili nesto deseto. Evo danas bio pred pazarom sa momkom iz Tuzle, ima lagunu 2.2. Motor i generalno auto djeluje ok, ne radi jedan podizac ali nije mi to toliko bitno napravit ce se. Odemo mi nju malo probati, nagazim ja nju na 3-4 hiljade obrtaja normalno da vidim kako se ponasa i sve ok, dobro vuce, nema greske. Vratimo se na prvobitno mjesto, otvorimo haubu kad ispod plastike na motoru gdje su dizne ima ulja, propisala negdje ondje na diznama/ ventilima valjda. I on je iznenadjen jer nije je kako kaze nikad "gazio" nego je normalno vozio pa ce danas otici do majstora da provjeri, za sad su im pretpostavke da je odusak neki zacepio pa tu izbilo, ne znam. Isto sto sam primijetio generalno jeste to da su malo presle (cca 200 000 km).
Za sad sto se tice para nekako mi ove lagune djeluju kao najbolji izbor ulozeno-dobijeno (bar meni do 4000 KM) jer u poredjenju sa fordom fokusom koji je u tom cjenovnom rangu je dosta udobniji, startniji i ima dosta bolju opremu. Sto se tice VW njih za sad ne pomisljam jer za ovu cifru mogu jedino uzeti nekog bijednog Golfa 3 ili Passata iste brojke koji su 90-95. godiste.
Za sad sto se tice para nekako mi ove lagune djeluju kao najbolji izbor ulozeno-dobijeno (bar meni do 4000 KM) jer u poredjenju sa fordom fokusom koji je u tom cjenovnom rangu je dosta udobniji, startniji i ima dosta bolju opremu. Sto se tice VW njih za sad ne pomisljam jer za ovu cifru mogu jedino uzeti nekog bijednog Golfa 3 ili Passata iste brojke koji su 90-95. godiste.