djordjep je napisao(la):
Taj auto bi se još jedino na Kosovu mogao prodati , tj. tamo se još može uvesti bez ograničenja...
@CoL3
Pogrešna komotacija , ne mogu se uvoziti evropska auta namjenjena USA tržištu , bez obzira gdje su napravljena.
A auto koji je napravljen u Americi a predviđen za Evropu , tj. homologiran na Euro norme se može uvesti kao npr. sve i jedan X5 i ML...
Pricamo o starijim autima i ja tvrdim odgovorno jer sam bio u procesu da ukoliko ne zadovoljavaju minimalne uslove homologacije NE MOZE. A ja evo opet odgovorno tvrdim da naprimjer 2007 godiste Golf 5 benzinac (a da ne govorimo o dizelu) ne zadovoljava euro norme.
Vecina ima 0GU PR (0GU AGM Emission standard EU2 as of MY 01) kod i BLY FSI motore.
Moze 2010-11-12 X5/ML/VW zato sto su USEPA i EURO standardi sad poprilicno usaglaseni, ali opet to je samo sto se tice motora, poslije toga idu dodatna ulaganja tipa kontrolna tabla, mora imati KM/H, moras imati zadnju maglenku (sto veliki procenat americkih auta nema), moras iskljuciti amber dnevna svjetla itd itd.
Americki VW/Mercedes/BMW su fokusirani na trzista juzne, sjeverne amerike, australije i eventualno bliskog istoka tako da ta prica proizveden u americi za evropsko trziste nema nikakvog uporista.
Vecina americkih proizvodjaca koji plasiraju svoja vozila u evropi imaju evropske fabrike kao npr Chrysler/Dodge u Austriji, Chevrolet u Juznoj Koreji (ovo bas i nije u evropi ali za eu trziste
itd.