Član
Pa ciscenje od prije nekoliko dana.Poceo oko 11 zavrsio u 6 sati.Nakon vise od 15-20 dana nepranja,svaki dan par pta u kamenolom udaljen makadamom 9km,rupa na rupi,mnogo prevezenih tura.......
Pa dok sam pospremio sve bilo je pola 7.Onda sam upalio svoj motoric,da i on malo odradi.U obicnoj jakni i trenerci,kaciga vozao se.Dodjem kuci u 8 i zaradim prehladu jaku.Na sve to zalijem sa hladnom pivom za novu godinu i noc poslije.Sad psujem i actrosa i motor hahaha.
I iveco dobio tablice.Odmah dok smo ih stavili otisli po drva.Paleta kazu da je teska 1800kg.Mi stavili dvije digao se prednji kraj totalke.Mogao sam jednu na krov da rasporedim to lijepo .Ako ga ostavim moram ubaciti jos koju feder plahtu.
Snage ima.Ide predobro.Iznenadio sam se stvarno.Kako su mi pricali idu kombiji lose,nevaljaju.Ovaj ide sasvim dobro,ali i motor je kao nov fakticki.
I oko vucne se radilo.Zamjenjen dihtung glave.Ustelani ventili.....
Plavi kamion vjerovatno do kraja sedmice krece u rastavljanje i operaciju.Bit ce pod anestezijom uspavan nekih 10-ak dana ako zapocnemo jer sutra-prekosutra cemo znati kad pocinjemo jedan malo veci posao tacno,ako pocnemo do kraja iduce sedmice nema mu operacije do ljeta
Radit ce se sljedece.
Prvo ce se kipa skinuti.Zatim se pod sasjeci i nove precke staviti sve,znaci samo sasija ostaje glavna,ostalo leti i ide novo.Pod novi takodje ide.Pod ce biti debeo 3-4mm,i onda ispod jos jedan lim debljine 2mm odmaknut cca cm.Kad kamen ulupi pod,na donjem limu se nece primjetit da se ne sramim kad dignem kipu a ono pod izlupan.Stranice povariti i ispraviti gdje treba.
Zatim sasija.Skidat ce se sva instalacija,dobro je odraditi.Naspregati federe,pomjenjati lezajeve ako je koji otisao.Zatim to sve polakirati u crno.
Kabina ce se rastavljati sva unutra.Sjedista presvlacenje,svu sperploci(tapicirunge)povaditi van,malo i to urediti i ofarbati u bež boju ili svijetlo sivo.
Vanjski dio.Maska u crno,branik,daska crno....Kad se sve dovede u red.Presmirgla onda cemo u narandžastu boju farbati kipu i kabinu.
Zatim se nadam da cu ga dovesti u ovakvo priblizno stanje.
http://www.europa-lkw.de/img_vi/32/1/201034-photo-camion.jpg
Naravno jos ljepse ce ispast.Narucit cu ove plastike sa strana,suncobran....