QH amortizeri

QH amortizeri

Član
drugari kupujem nove amortizere za keca..prednje...trebaju mi za zimski period, znaci na njih stavljam standardne opruge...
da li iko ima iskustva sa QH amortizerima...losi, dobri....ja se nikad nisam susretao sa njima;)

Član
znas ono...svaki cigo svog konja hvali...kazu mi danas likovi iz servisa..dooobri, engleski:icon_question:
nazad su mi novi BOGE amortizeri pa sam mislio i naprijed da stavim BOGE amortizere..hvala na savjetu;)

Član
Izvini druze na Off-u al me stvarno zanima kakvi su ti Boge amortizeri jer ja imam priliku da ih kupim,lik ih hvali da su dobri pa me bas zanima je li to tako?????

Član
jbga...kod mene su prezivjeli i manju torturu u prethodnom periodu (vozeni na losim oprugama 2 mjeseca)...kupio sam ih u martu i prelazim dnevno oko 75 kilometara (prosjek)...znaci, presao sam na njima nekih 15 000 kilometara veoma loseg puta i jos su citavi !!!

Član
hocu obicne hidraulicne amortizere, nista sportsko...
a na proljece cu da stavim gewinde ukoliko golf ostane kod mene...
eto, sada znate sta hocu...kvalitetan standardni amortizer.

Član
pukim48 je napisao(la):
jbga...kod mene su prezivjeli i manju torturu u prethodnom periodu (vozeni na losim oprugama 2 mjeseca)...kupio sam ih u martu i prelazim dnevno oko 75 kilometara (prosjek)...znaci, presao sam na njima nekih 15 000 kilometara veoma loseg puta i jos su citavi !!!

Aha...hvala;);)

Član
drugari, danas sam nakon par poziva narucio sebi bilstein plinske amortizere, ako bude sve islo po planu trebali bi biti kod mene krajem sledece sedmice:icon_smile:

trenutno je veoma gadno:icon_mad: voziti na obicnim hidraulicnim amortizerima sa fk oprugama, tvrdo - previse ima oscilacija amortizera:icon_sad:
interesuje me kako bi bilo da na bilstein stavim svoje fk sportske opruge, da li bi se sta promijenilo sto se tice tvrdoce i oscilacija:icon_question:

ima li iko da kaze koju korisnu za mene neznalicu????

Član
Ako su ti kratki plinci odose bubrezi, tvrdoca jos veca, oscilacija nema ni sekunde =)
Kod mene su bile crvne opruge i kratki plinci, drzanje na cesti 110%, udobnost -50%, svaku najmanju neravnonu osjetis na cesti, al u krivinama nema propadanja.
U svakom slucaju neka je sretno, meni takav osjecaj nije smetao

Član
ali barem necu imati kamenje u bubrezima:lol::lol::lol:
nisu kratki plinci u pitanju vec standardni...za sada, na njih idu standardne opruge i bice kao dzip:icon_smile:

boge - hidraulicni 45, 00 KM ( komad)

bilstein - plinski 65, 00 KM (komad):icon_biggrin: