emirEX_sa je napisao(la):
haj nek si rijesio to.
Moja preporuka NGK po katalogu ili Beru UltraX
http://www.beru.com/english/produkte/zuendkerzen/ultrax.php
Ma glupo mi, servisiram redovno auto sve mjenjam on me ostavi na cesti, moram slepu zvat... Odem kod ovih servisera 'koji kao znaju sve,' nagadjaju mi sta je moglo da se pokvari pa to nesto kao popravljaju pa ti samo pare uzmu a u biti nista nisu popravili.
Onda Preporucio bih za sve da dijagnostiku vrse u ovlastenim servisima, ovi sto rade u privatnim servisima bar meni nisu uspjeli ocitat gresku,a radio sam 4 dijagnostike kod razlicitih servisera.
Neki dijelovi su skupi ili preskupi u ovlastenim servisima al brate miran si godinama kad ga promjenis, bar sto se motora tice. Jbg znamo kakva je situacija danas, nisu svi u mogucnosti da uzmu original dio pa uzimamo neke dijelove sumnjivih marki i porjekla.
Recimo set kvacila za mog punta je 298.64 KM u ovlastenom FIAT servisu a kod ovih privatnih 190 KM ,,kvalitet upitan.. :icon_confused:
@Emir-ex. Vjerovatno cu uzet NGK koje mu idu po katalogu... a ove BOSCH mi je stavio jedan privatni servis, kao po katalogu njegovom BOSCH te idu, haj reko dobro...