RE: Pug 205 GTI new
evo par slika motora, naravno nisam ni poceo raditi vec sam otkrioo dva problemcica
motor je izvadjen iz 405ice mi16 90god koji je imao sudar te razbio mjenjac iz prilozenog se vidi kako su nastala i ostecenja na korpi od lamele
ima i neku remenicu, koju do sada nisam imao pretpostavljam da je od serva :icon_question:
prvi problemcic je ovaj senzor nemogu sada da se sjetim kako se zove cega al skontat ce te dolazi tu na mjenjac i ocitava zube na ..... e nemoze da udje u predvidjenu rupu jer mu fali milimetar sira rupa, da li se smije ta rupa malo prosiriti kako bi senzor stavio kako treba :icon_question:
drugi problem je sto sam mislio da ce odgovarati moja korpa lamele, jer je na mojem motoru skoro nova... kao sto se vidi na slici i koliko sam ja uspjeo upratiti skoro je sva ista al naravno i tu ima par milimetara razlike od orginalnog gti, fali mi na svakoj rupi kad se sarafa korpa na zamajac, sad pitanje sve je isto samo je u tome razlika, no kako gledam kada bi malo rupe prosirio za najvise 5mm mogla bi se i staviti moja korpa, da li da uzmem drugu ili da to odradim :icon_question:
da napomene lamele su istog promjera samo se razlikuje ona centralna rupa koja ide na mjenjac
da jos napomenem stavljam mjenjac od 1.9 gti-a sa 102KS i nadam se da ce biti dug kao sto i jeste kod 1.9 gti od 130KS ili 122KS...
ajde ljudi pomagajte da se to pocne raditi, nezelim vaditi jos svoj motor dok ne rjesim te neke sitnice....
pozdrav