Član
da otvorim temu,jest da sam malo okasnio al nisam imao vremena prije...
dakle kako sam slupao starog 205 GTI, i kako mi je majstor rekao da se nemoze vise uraditi da bude to to ja sam odustao od njega teska srca...
pocela je bila potraga za novom skoljkom, koja nije davala zadovoljavajucih rezultata...
sve dok jednom nisam nasao jednog na piku koji prodaje 205 1.9 GTI za mizerne pare, ne bjezim od toga nije bio ni blizu savrsen bilo je mana,no svidjeo mi se i vidio sam da cu moci od dva GTI-a jednog sastaviti...
sto mi se jako dopalo motor je bio 1.9 sa 130 konjica
jako dugo je stajao kod mene u garazi nikako da se uhvati vremena za rad sve do skoro kad je pocelo...
unutrasnjost mu je bila sva unistena,no to me nije brinulo kad sam znao da imam moju staru unutrasnjost koja je u dobrom stanju...
rastavio sam ga pofino,unutra skoro da nista nema trenutno...unutrasnjost cu sklapati ubrzo jer je jucer kompletan ofarban u komori u istu crvenu boju(bio je crven svakako)
evo neke slike od farbanja,dakle sve sam sam radio:
ovaj blatobran je bio udubljen al nakon muktrpnog rada sam ga uspjeo izvuci
dole uz prag je bio malo truo al sam povario sve to i izvukao
ovakav je trenutno unutra
kad sam ga u komoru odvukao
gotov
zadnji brisac je uklonjen,jer ga i na onome starom skoro pa nikad nisam ni palio a i vise mi se svidja bez njega...
da jos navedem znaci prednji trap je kompletan promjenjen i nema nigdje da sta lupka,jedino su mi ostali jos da kupim nove diskove i nove disk plocice kolko se tice prednjeg ovjesa,mozda nekada i gewinde...
stavljen je moj stari mjenjac od 1.6 GTI prije svega jer je moj stari bio savrsen i imao je nov set kvacila skojim nisam ni 1000km presao...
iznenadio sam se kako sada auto ide,nisam imao prilike da ga probam do kraja,al prva druga i treca proklizava kao lud,jako ugodno me iznenadio i dosta bolje ide od 1.6 GTI...
da ne duljim navesti jos par stvari koje sljede kolko se tice radova:
sastavljanje vanjstine,
sastavljanje unutrasnjosti,
promjeniti zadnji most, to jest staviti svoj stari,jedino mi je zelja da mi ga neko prije montaze spusti za 3-4cm,
montiranje stopki od novijeg modela,
farbanje kocionih klijesta u crveno,
staviti spojler na gepek,kojeg napokon posjedujem,
maglenke originalne koje takodjer posjedujem,
kupiti nova sjedala,
ugraditi centralnu bravu sa moga prosloga,bosch brava je vec promjenjena,
ako se jos necega sjetim navest cu trenutno nemogu vise nicega...
pozdrav do sljedeceg pisanja
dakle kako sam slupao starog 205 GTI, i kako mi je majstor rekao da se nemoze vise uraditi da bude to to ja sam odustao od njega teska srca...
pocela je bila potraga za novom skoljkom, koja nije davala zadovoljavajucih rezultata...
sve dok jednom nisam nasao jednog na piku koji prodaje 205 1.9 GTI za mizerne pare, ne bjezim od toga nije bio ni blizu savrsen bilo je mana,no svidjeo mi se i vidio sam da cu moci od dva GTI-a jednog sastaviti...
sto mi se jako dopalo motor je bio 1.9 sa 130 konjica
jako dugo je stajao kod mene u garazi nikako da se uhvati vremena za rad sve do skoro kad je pocelo...
unutrasnjost mu je bila sva unistena,no to me nije brinulo kad sam znao da imam moju staru unutrasnjost koja je u dobrom stanju...
rastavio sam ga pofino,unutra skoro da nista nema trenutno...unutrasnjost cu sklapati ubrzo jer je jucer kompletan ofarban u komori u istu crvenu boju(bio je crven svakako)
evo neke slike od farbanja,dakle sve sam sam radio:
ovaj blatobran je bio udubljen al nakon muktrpnog rada sam ga uspjeo izvuci
dole uz prag je bio malo truo al sam povario sve to i izvukao
ovakav je trenutno unutra
kad sam ga u komoru odvukao
gotov
zadnji brisac je uklonjen,jer ga i na onome starom skoro pa nikad nisam ni palio a i vise mi se svidja bez njega...
da jos navedem znaci prednji trap je kompletan promjenjen i nema nigdje da sta lupka,jedino su mi ostali jos da kupim nove diskove i nove disk plocice kolko se tice prednjeg ovjesa,mozda nekada i gewinde...
stavljen je moj stari mjenjac od 1.6 GTI prije svega jer je moj stari bio savrsen i imao je nov set kvacila skojim nisam ni 1000km presao...
iznenadio sam se kako sada auto ide,nisam imao prilike da ga probam do kraja,al prva druga i treca proklizava kao lud,jako ugodno me iznenadio i dosta bolje ide od 1.6 GTI...
da ne duljim navesti jos par stvari koje sljede kolko se tice radova:
sastavljanje vanjstine,
sastavljanje unutrasnjosti,
promjeniti zadnji most, to jest staviti svoj stari,jedino mi je zelja da mi ga neko prije montaze spusti za 3-4cm,
montiranje stopki od novijeg modela,
farbanje kocionih klijesta u crveno,
staviti spojler na gepek,kojeg napokon posjedujem,
maglenke originalne koje takodjer posjedujem,
kupiti nova sjedala,
ugraditi centralnu bravu sa moga prosloga,bosch brava je vec promjenjena,
ako se jos necega sjetim navest cu trenutno nemogu vise nicega...
pozdrav do sljedeceg pisanja