Član
zatvoraš je napisao(la):Uljna pumpa 100% već sam ti to napisao u privatnim porukama jer imao sam isti problem
da, da prvo skidamo pumpu pa onda ostalo ako ne bude do nje
zvao sam majstora i sad čekam da mi javi kad da dovezem auto...
zatvoraš je napisao(la):Uljna pumpa 100% već sam ti to napisao u privatnim porukama jer imao sam isti problem
mb73 je napisao(la):golf 2 dizel je jel tako,ne vidim logike zasto bi pumpa za ulje zezala,da nema pritiska ulja palila bi ti se lampica kontrole ulja i isto tako da je nesto blokira,nema smisla al hajd vidi pa javi.:icon_question:
Dejan 16v je napisao(la):Ma kakva uljna pumpa, nema to veze sa tim, tebi je problem ili u diznama, ili u bosh pumpi ili trebas staviti nepovratni ventil za naftu mada nevjeruje m da ti se vraca nafta!
Uljna pumpa gura ulje sta ona ima veze sa paljenjem, pa ispusti svo ulje iz auta izvadi uljnu pumpu upalices auto, radice 15 min sigurno pa ce zakovati!:lol:
Neofiraj se kod majstora nes pominji uljnu pumpu!
zatvoraš je napisao(la):mb73 je napisao(la):golf 2 dizel je jel tako,ne vidim logike zasto bi pumpa za ulje zezala,da nema pritiska ulja palila bi ti se lampica kontrole ulja i isto tako da je nesto blokira,nema smisla al hajd vidi pa javi.:icon_question:
drug moj ta pumpa nema nikakve veze sa pritiskom ulja i nepali ona lampicu ulja kad je slab pritisak ulja ležajevi na radilici kad odu onda nemaš pritiska ulja i pali se lampica
zilla_ je napisao(la):kako nema veze uljna pumpa s paljenjem? šta se dešava ako hidropodizači ne dobiju ulje na vrijeme? Očito je da ne mogu otvoriti-zatvoriti ventile kako treba... meni ima logike da je uljna pumpa i to je prvo što ćemo pogledat sutra
code: KR je napisao(la):ukoliko dodje do stekanja ventila na uljnoj pumpi,uljna pumpa stvara prevelik pritisak ulja koji previse otvara hidro podizace i ventil ne moze dobro zatvoriti kompresioni prostor,sto dovodi do gubitka kompresije.Ima li sad logike ili nema Ibre s cijevima?:lol::lol::lol:
provjeri kad se ugasi ,pali li odmah lampicu ulja
Dejan 16v je napisao(la):Ma kakva uljna pumpa, nema to veze sa tim, tebi je problem ili u diznama, ili u bosh pumpi ili trebas staviti nepovratni ventil za naftu mada nevjeruje m da ti se vraca nafta!
Uljna pumpa gura ulje sta ona ima veze sa paljenjem, pa ispusti svo ulje iz auta izvadi uljnu pumpu upalices auto, radice 15 min sigurno pa ce zakovati!:lol:
Neofiraj se kod majstora nes pominji uljnu pumpu!