Član
Pozz forumasi, danas mijenjao sat i reko da promjenim i osvjetljenje sata, sve sto trebate za jeftiniju verziju promjene osvjetljenja je folija koja se koristi za kornicenje knjiga, prvi korak je da se skine sat iz table. Zatim se izvade sijalice, dvije imaju. Kome se da zezati moze kao sto sam i ja otisao na pumpu uzeo 2 nove sijalice jer su stare dale sve od sebe i ubacio na grla vec postojeca, bez lemljenja samo dobro uglavio. Malo zeznutiji posao ali uz vise paznje se da odraditi nego da se kupuju sijalice sa grlom. Sledeci korak je da se isjece nova folija po uzorku na staru, u mom slucaju sam stavio 4 sloja folije, bez isprobavanja kako svijetli. coskove folija i sredinu sam zaljepio selotejpom da ne bi slojevi padali (samo dalje od sijalice selotejp ipak je tanji od folije, a sijalica grije). Sledeci korak je lijepljenje folije za plastiku jer ipak ima 4 sloja, to takodje zaljepljeno selotejpom. Ipak je iza maske pa se ne vidi. Sledeci korak je vracanje plastike sa novom folijom na sat ovdje lijepiti super ljepilom ili necim slicnim, ja sam korsitio super ljepilo. Vratiti stampanu plocu na plastiku(oprezno sa plocom jer je osjetljiva dosta), zatim sijalice, isprobate kako svijetli ako je sve ok vracate sat. Imajte u vidu sto vise slojeva folije svijetli vise u boji koju odaberete ali takodje smanjujete intezitet svjetlosti. p.s. Znam za led diode, i farbanje kazaljki tako da nema potrebe za komentare tipa to se ovako radi danas itd itd. Jednostavno i da imam diode nema lemilicu i ostatak zezancija da se zezam sa diodama, a ovako iz dosade je napravljeno. Evo slike