Prokuvavanje motora Golf 2 , 1.8

Prokuvavanje motora Golf 2 , 1.8

Član
Narode , prije deset dana sam vozio auto na popravku , mijenjao sam mu radilicu i karike , znaci rastavljnje motora skoro na proste faktore ... Sad mi motor prokuva za 5 min. Zaglavio sam kod majstora koji nagadja , te ovo je , te ono je , promijeni ovo , promijeni ono , sve sam te dijelove promijenio , mada nisam morao , jer je auto prije perfektno radio ... Moze li biti da nije paljenje dobro uzubljeno ili je neki drugi razlog ???
 
Član
Sve mi je to radilo , nije se moglo pokvariti za deset dana dok je auto stajalo , al sam ja sve to na incijativu majstora promijenio , kao do toga je , a u stvari nije , tako se ispostavilo...Sad tvrdi kao , moguce je da je karburator otisao ili vodena pumpa , mislim smijesno , sve je to radilo i sad radi ... Najgore sto sad ne mogu drugome majstoru , nece da rade tudje poslove ... Zato pitam da li je moguce da nije dobro uzubljeno paljenje , pa da motor ima nepravilan rad i dolazi do momentalnog pregrijavanja ???
 
Član
Što ne bi mogao drugom majstoru, otiđi kod Radonje, on će ti ustanoviti i reće ti šta trebaš zamjeniti, meni nikad napamet ništa nije rekao, još i garanciju daje na sve svoje radove.
 
Član
Gdje se nalazi taj Radonja , isao sam kod nekih majstora , nece ni da cuju , valjda zato sto nisam odma isao kod njih , znas i sam kakvi su majstori ...
 
Član
Ako znaš gdje je pumpa Topex, koja sad ne radi, ima tu sada i motel Topex, ispod nje je servis, kad ideš od foto Vasića prema elektroteničkom fakultetu, skreneš desno prije pumpe, i vozi dok ne vidiš tablu Autoservis Radonja, sa lijeve strane.
 
Član
uzrok cestog i brzog prokuhavanja motora moze biti u tome i kao je pri kraju ili nevalja dihtung glave isto i termostat da ne otvara
 

rs6

Član
vjerovatno glava nije dotegnuta na odredjeni moment , vidi da li duva crijeva od vode .....
 
Top