Član
Evo danas sam baš ganjao jedan dio za Vectru i obišao sam dosta radnji sa dijelovima gledajući prvenstveno ko je proizvođač dijela i da li prodavac daje garanciju na isti.
Sve se svodi na par proizvođača koje sve radnje imaju u ponudi.
Razlika u cijeni (konkretno ovog dijela koji sam ja tražio) je do 3 KM
Naravno na deklaraciji proizvoda svi artikli su napravljeni u EU (vecinom DE), sad koliko tu ima istine??
Jedno od mojih iskustava:
Kupim kod nas kuglu (BILSTEIN) i traje mi od 2 do 5 hiljada Km i prolupa. Fabričke su trajale oko 300.000Km
Njih sam kupovao jedno 4 puta
Kupim u Austriji nove kugle totalno nepoznatog njemačkog proizvođača (jedva sam i na netu našao da postoje) i evo traju vec oko 20.000Km
Cijena domaćih BILSTEIN - oko 15Km -po komadu
a ovih nepoznatih - 19Eur
Ovu temu otvaram za sve one koji svoja auta ne održavaju u ovlaštenim servisima i koji sami kupiju dijelove.
Pišite svoja iskustva sa proizvođačima i kvalitetom tih dijelova.
Možda tema bude od koristi.
Ako ima vec nesto slicčno - brišite..
Sve se svodi na par proizvođača koje sve radnje imaju u ponudi.
Razlika u cijeni (konkretno ovog dijela koji sam ja tražio) je do 3 KM
Naravno na deklaraciji proizvoda svi artikli su napravljeni u EU (vecinom DE), sad koliko tu ima istine??
Jedno od mojih iskustava:
Kupim kod nas kuglu (BILSTEIN) i traje mi od 2 do 5 hiljada Km i prolupa. Fabričke su trajale oko 300.000Km
Njih sam kupovao jedno 4 puta
Kupim u Austriji nove kugle totalno nepoznatog njemačkog proizvođača (jedva sam i na netu našao da postoje) i evo traju vec oko 20.000Km
Cijena domaćih BILSTEIN - oko 15Km -po komadu
a ovih nepoznatih - 19Eur
Ovu temu otvaram za sve one koji svoja auta ne održavaju u ovlaštenim servisima i koji sami kupiju dijelove.
Pišite svoja iskustva sa proizvođačima i kvalitetom tih dijelova.
Možda tema bude od koristi.
Ako ima vec nesto slicčno - brišite..