Član
Pazite kakav ja problem imam. Naime prije par dana kada je bilo malo hladnije vrijeme vozim se ja u svom autu Golf 4 1.6 16v i odjednom pocinje gubiti gas.. Slabi i slabi i u jednom trenu ostane bez njega. Upali se EPC na kontrolnoj tabli. Ja ugasim auto i upalim i ono nestane. Vozim se malo i opet pocinje isto. Gubi gas i onda se upali EPC i tako jadno ide da je to za plakati. Obrtaji se penju sporije od kazaljke na brzino mijeru. Odem kod majstora i on kaze da je otisao EGR ventil a par mjeseci prije toga taj isti kao cistio i kaze da je ko suza.. Sada kad sam dosao od majstora, koji nije nista radio, izbacuje stalno check lampicu na tabli i stalno kaze da je greska do tog EGR ventila, ali auto ne ostaje bez gasa ni nista samo slabije ide. Osjetim da slabije ide! Nema one snage kakvu je imao i ne cupa kad brze vozim kako je cupao.
Da li je to taj EGR kojeg je majstor cistio ili je tu nesto drugo u pitanju?
I da na 2000rpm mi malo zatrza auto, redovno! Otisao sam prije da provjerim kompresiju na klipovima i svi imaju oko 11-12 bara samo 2 klip ima 17.5 i penje!
To ne bi trebalo biti normalno Sta raditi po tom pitanju?
Hvala!
Da li je to taj EGR kojeg je majstor cistio ili je tu nesto drugo u pitanju?
I da na 2000rpm mi malo zatrza auto, redovno! Otisao sam prije da provjerim kompresiju na klipovima i svi imaju oko 11-12 bara samo 2 klip ima 17.5 i penje!
To ne bi trebalo biti normalno Sta raditi po tom pitanju?
Hvala!