Problem: Siber

Problem: Siber

ako ti je šiber orginal,stavi na kompresor pištolj na zrak i ispuši..
i neće više puštat.
a ako je onaj ugradbeni uvjek će puštati.
 
Član
pozdraw swima, da ne prawim nowu temu kada je wec rec o siberima. :) na gofu dwojci, imamm stakleni sifer koji je fiksan ne pomera se napred nazad samo se podize na nekoliko niwo. kada pocne malo jaca kisa pocinje da mi pusta wosu. kewer sam prowerio , now je swuda u krug kao da je juce stawljen, a najweca foa je sto meni pusta na srafowima gde je usrafljeno staklo za drzace i u prednjim coskowima... ima li neko neki sawet sta da uradim, pokusam i kako? :) hwala unapred :D
 
Uzmi kompresor i produvaj one gumice što odvode vodu,neko je gore već napisao i to ti je to.Ja imao isti problem i kad sam to odradio sve je ok.
 
Član
owo je u pitanju staklemi siber, on nema odwode za wodu danas sam ga skidao i hwala bogu sredio, iskriwi smao samo malo plocice koje drze predji deo stakla i steglo je malo wise gumu i ne pusta wise wodu. hwla u swakom slucaju, pozdraw swima :D
 
najvjerovatnije su ti odvodne cjevcice zacepljene i kod mene se to desilo da pusti vodu i ja sam ocistio i bilo je ok.vremenom se nakupi necistoca u cjevcicama odvodnim i njih treba svake godine pred zimu ocistiti .a keder mazi glicerinskom kremom cesto zimi poslije svakog pranja da bi ga sacuvao jer je tesko naci taj keder.
 
malo kasnim,al nek se ne ljute moderatori,nesto mi nece da upali kompjuter :cool:
meni se desavalo sa metalnim siberom da prokisnjava,golf je 84.,keder poderan sav,a majstor mi je procistio sajlom kanale zadnje sto idu od sibera nazad prema zadnjim blatobranima i poslije slaufom zaljevao i nista ;)
covjek kaze da svaki siber mora propustati vodu,sto sam se i uvjerio jer sam sjedio u autu kad je on slaufom zaljevao siber i cuo sam kako voda ulazi kroz keder i kako izlazi kanalima i ljudi grijese kad silikonom zatvore siber,jer ja ga i dan danas otvorim :lol::lol:
 
ja sam imao na dvici isti problem-rjesenje
prednje ocistiti, nekom plastificiranom zicom ili necim da se ne probiju kanalice i oprati ih dobro vodom,
a zadnje sam cistio kompresorom tj, zrakom istjerao bilo je svega i svacega, od tada ni kap ne ulazi,
keder je tu manje vise, ako su kanalice zacepljene dzaba da je i nov keder
 
Top