Prvo pozz svima,eh sad ovako,u pitanju je Fiat Punto 1.1 benzin,problem je sljedeci pali mi se lampica za temperaturu koja se nije palila do prije neki dan dok ja nisam na svoju ruku uzeo da ispustim stari antifriz(ustvari bila je voda samo u rashladnom sistemu,a posto je pocelo biti hladnije odlucim da ispustim vodu i naspem novi antifriz)e sad znam da sam morao isto ispustiti zrak/ozraciti crijeva ali nisam(zaboravio)pa sam vozio automehanicaru da mi to uradi ponovo jer nisam imao vremena da opet sve to radim(moram spomenuti da mi nije grijanje radilo pretpostavljam zbog zraka sto je ostalo u crijevima,to je rijeseno,grijanje radi,e sad kad sam vozio jucer za jedan drugi problem(moram kuglu i lafetu/viljusku u desnom tocku zamjeniti) primjetio sam kako dim iz auspuha izlazi onako bas bjeli,bilo je i prije ali ne toliko ako se dobro sjecam,i vidio sam da mi je supalj onaj prednji lonac(valjda se kaze tako,ono od zadnjeg lonca prema gore do motora sto ide,negdje na sredini izmedju vozacevog i suvozacevog sjedista,laik sam za ove neke stvari oko auta "e i tu gdje je supljo sam vidio da ima bjelog dima i kaplje voda(stavio sam i karton ispod i iskapalo je dosta vode) ali samo kad auto stoji upaljeno(mozda i kad vozim,nisam siguran)i pali mi lampicu za temperaturu,ali nisam primjetio da voda nestaje iz posude,crijeva nisu tvrda kao valjda sto bi trebalo ako je glava motora ili dihtung glave...Da dodam jos imao sam ja i ljetos problema sa tom lampicom i gdje god sam vozio niko nije rekao da je glava motora ili dihtung glave,ne mjesa vodu i ulje(ulje crno kao sto treba i da bude),provjeravali crijeva,rashladni sistem,vecinom kazu da mi je valjda lampica ta pokvarena pa je nekad pali a nekad ne,ali nisam ga jos otvarao da vidim da li je dihtung ili glava,a negdje pusta vodu dok ima vode tu na tom "prednjem loncu" gdje je supalj,ako iko zna u cemu bi mogao biti problem i otkud voda tu na tom "prednjem loncu"bio bih mu veoma zahvalan
Poslednja izmena: