Član
Zdravo raja. Prije jedno 4 dana mi se pojavio čudan problem sa grafičkom karticom koji ne mogu da riješim pa ako je ko u mogućnosti pomoći bio bi zahvalan.
Sve normalno radilo i ujutro palim računar, desktop normalan kao i uvjek, kada upalim FireFox ono pixeli na njemu na bilo kojoj stranici koju otvorim. Probam youtube isto i video ima naizmjenično pixele.
prntscr.com/4dcr96
Probam ugasiti u FireFoxu "Use hardware acceleration when available" i uklone mi se svi pixeli u firefoxu, ali kada pustim pjesmu na youtube i dalje imaju na videu. Kada pustim bilo koji snimak sa HDDa nema pixela.
prntscr.com/4dcrtt
Probam pokrenut igru i opet pixeli.
prntscr.com/4dcrz1
Čačkam malo po netu i odem u "dxdiag" ugasim "Direct3D Acceleration" i pixeli na youtube nestanu kao i na bilo kojoj stranici u firefoxu.
prntscr.com/4dcsta
Ali sada ne mogu da pokrenem igru dok je ugašena "Direct3D" opcija.
prntscr.com/4dcus3
Probao sam DirectX izbrisat i ponovo instalirat. Skinuo najnovije drajvere za grafičku i opet isto čudo. Nikako mi nije jasno do čega bi moglo biti.
Evo specifikacije računara:
prntscr.com/4dcx3b
Hvala unaprijed za pomoć. Pozz
Sve normalno radilo i ujutro palim računar, desktop normalan kao i uvjek, kada upalim FireFox ono pixeli na njemu na bilo kojoj stranici koju otvorim. Probam youtube isto i video ima naizmjenično pixele.
prntscr.com/4dcr96
Probam ugasiti u FireFoxu "Use hardware acceleration when available" i uklone mi se svi pixeli u firefoxu, ali kada pustim pjesmu na youtube i dalje imaju na videu. Kada pustim bilo koji snimak sa HDDa nema pixela.
prntscr.com/4dcrtt
Probam pokrenut igru i opet pixeli.
prntscr.com/4dcrz1
Čačkam malo po netu i odem u "dxdiag" ugasim "Direct3D Acceleration" i pixeli na youtube nestanu kao i na bilo kojoj stranici u firefoxu.
prntscr.com/4dcsta
Ali sada ne mogu da pokrenem igru dok je ugašena "Direct3D" opcija.
prntscr.com/4dcus3
Probao sam DirectX izbrisat i ponovo instalirat. Skinuo najnovije drajvere za grafičku i opet isto čudo. Nikako mi nije jasno do čega bi moglo biti.
Evo specifikacije računara:
prntscr.com/4dcx3b
Hvala unaprijed za pomoć. Pozz