Problem sa board kompjuterom na Renault megane 2004

Problem sa board kompjuterom na Renault megane 2004

Član
U pitanju je Renault Megane cc 1.9 DTI 2004 godina
na rucici zmigavaca ima ono "auto" dugme to je ok i funkcionise, na rucici brisaca takodje ima dugme sa 3 tacke, pritiskom na to dugme na instrument tabli se nista ne desava, stoji samo ono predjena kilometraza.

jel sad on nema nikako board kompjuter,mada cisto sumnjam jer ima svu ostalu opremu, ili kakvo je rjesenje jeli se neko s ovim susretao.
da napomenem auto ima onu wifi karticu, pali bez nje i otkljucava i zakljucava auto samo je bitno da je kartica u dzepu to jest blizu auta, to je potpuno ispravno. dakle cim udjem u auto na displeju pise pritisni kvacilo + start znate vec kako to ide, kad upalim ispise oil ok i onda se vrati na predjenu kilometrazu

eto svaka pomoc je dobro dosla :)

Član
Al za sto sluzi ta tipka opcenito znas li?

Pa skido mi je sad sve kad je bio na popravci nisam sad ni pokusavo , mozda sad i radi :D

Super Moderator
pa inace je ta tipka za board computer, kod mene je radila na par megane-a sto sam imo, ako ne i na svim a imo sam ih 5-6.. cudno da stavljaju tipku ako nema board computer.. inace i oni koji su imali slabiju opremu imali su BC, a jedan nije tacno pokazivo gorivo. na citroenu sam imo slican problem, C3 je u pitanju bio i ima BC i kad pritisces dugme on lista, al nista ne pokazuje ni potrosnju ni brzinu itd, valjda nesto crklo bilo

Član
Al za sto sluzi ta tipka opcenito znas li?

Pa skido mi je sad sve kad je bio na popravci nisam sad ni pokusavo , mozda sad i radi :D
to ti je board kompjuter, pratis ono potrosnju koliko goriva imas itd.. Hajde pokusaj opet skinu klemu na par minuta pa vrati i vidi radi li board, i javi mi bogati

Član
ovaj moj ima kozu komande na volanu tempomat cd changer preklapanje retrovizora i trebo bi onda i bord da ima

Član
to ti je board kompjuter, pratis ono potrosnju koliko goriva imas itd.. Hajde pokusaj opet skinu klemu na par minuta pa vrati i vidi radi li board, i javi mi bogati

Pa cekaj radi mi ta tipka....moram otic do auta da vidim ponovo sigurno...uglavnom mogu vidit potrosnju , koliko mi je ostalo goriva itd.....aj dok budem u autu pa cu vidiiti koja ne radi ...

A znas sta se meni desava ....nece radio da nekad nadje stanicu znaci pise mu ono Speech ....i nista ugasim ga nista....moram ugasit auto izvadit karitcu i ponovo upalit ...inace radio ne fercera

Poslednja izmena:
Član
To "AUTO" ti sluzi za ukljucivanje i iskljucivanje senzora svjetala (moras ga drzati malo duze i na board-u ce ti izbaciti da li je senzor upaljen ili ugasen). Dugme koje se nalazi na istom mjestu kao to, samo na rucici brisaca, sluzi za "šaltanje" informacija na board-u (kojeg, kako djordjep rece ima svaki Megane II). Moguce da je stradalo dugme na prekidacu. Ako ne proradi nakon skidanja kleme (tako se veliki broj gresaka moze ponistiti), onda na dijagnostiku negdje ;)

Član
Hvala vam, sutra cu na dijagnostiku , evo par slika da se vidi kako to sad stoji , i ima li spasa za ovaj displey na centralnoj konzoli, pola ga fali
WP_20140321_11_59_10_Pro.jpgWP_20140321_11_59_21_Pro.jpg WP_20140321_11_59_25_Pro.jpg

Član
Mislim da ovo nije stvar mrtvih piksela, ovdje je u pitanju mehanicko ostecenje displeya tako da samo zamjena dolazi u obzir.

Član
danas skidao aku i opet nakon 5 min vratim i ništa opet isto, čekam da vremena ufatim pa cu trknut na dijagnostiku, mada čisto sumnjam da ce sta diag pokazat u vezi ovog borda.
@ecupro ma i nije mi tako bitan taj centralni displej, da mi je bord rijesit