Problem, boš pumpa: Ford Mondeo, 2.0

Problem, boš pumpa: Ford Mondeo, 2.0

Član
Kolega ima problem već duže vrijeme, vozio svim mogućim i nemogućim majstorima, dijagnostika, itd. Na dijagnostici pokazuje problem, valjda kod 42.-og ubrizgavanja goriva (ne razumijem se), kažu da im je to boljka, pumpu se još niko nije usudio popravljati, a cijena nove je oko 4000 Evra!!!:icon_eek:
E sad, ono što nas zanima je: Može li se pumpa naći jeftinije i za koliko? Auto je na Zlatiboru, ispravan je on, vozi se, ali ne ide kako bi trebao. Ima li neko predstavu gdje se može uzeti pumpa i za koliko? Čekam odgovor iz Švabije, ali to neće skoro.
Broj šasije je:
WS04XXGBB42S43486
Broj motora je:
D6BA2S43486

Hvala unaprijed svima u njegovo i u moje ime.

Član
Nek ti jaruga nazove ovaj broj 061 676 271, momak je bosh-ista i dobar je majstor (jedan od naj jacih na kantonu). Pa da cujete i njegov savjet.

Pozz

Član
idosa je napisao(la):
Nek ti jaruga nazove ovaj broj 061 676 271, momak je bosh-ista i dobar je majstor (jedan od naj jacih na kantonu). Pa da cujete i njegov savjet.

Pozz

Iskreno, odustao je od svih majstora. I ja sam mu preporučio jednog kod Novog Sada koji važi za boljeg stručnjaka, ali on je odustao. Nema više živaca da se jebe oko auta, poludio je.;) Auto je u Srbiji, tako da mu se sigurno ne ide preko granice.;)

Član
Napisi kojeg posjedujes mondea ,kod njega su vecinom lukas pumpe,koje prave probleme i na drugim autima.

Takodje imao sam problema sa istom na mk2 mondeu.

Član
Nemrin je napisao(la):
Mozes li napisati kakve probleme ima auto ? kako se ponasa na leru ,da li dimi mnogo ?

Auto nije moje, to sam već napisao. Jednostavno, auto je ispravan, ali slabo vuče, izgubi snagu,... Tako mi je kolega pričao. Na dijagnostici izbacuje da je problem kod 42. ubrizgavanja pumpe. Sve ostalo je pregledano i ispravno, samo ga pumpa jebe.
KOLIKO KOŠTA NOVA PUMPA?! Meni je ona cifra smiješna, nemoguće da toliko košta, a toliko su mu tražili za novu.

Član
Pogledajte elektro-ventil na pumpi,moze se kupiti posebno
Inace taj selenoid sluzi da u odredjenom vremenskom periodu ubrizguje gorivo u pumpu.

Član
Imao sam isti problem sa pumpom na Mondeu 2005god..sve moguce sam servise obisao i dva mjeseca sam bio u kvaru dok nisam nahodao na momka koji radi samo te Delphi pume,momak mi je odradio pumpu za 5 dana i dao mi je 6mjeseci garancije na reparturu pupme,auto mi sada radi perfektno i uredno,cak mi je se i potrosnja goriva smanjila