prob. sa uljem

prob. sa uljem

Član
radi se o jaranovom golfu 2 1.6 td 90god(ja mislim)
auto mu strasno dosta trosi ulja skoro svaki 7 danas mora dosipati
kaze da mu motor nije los , jedan komshija (bivshi mehanicar) kaze da je to sigurno do gumica na ventilima ,pa me interesuje dali bi to stv. moglo bit do tih gumica , kakave su ,koliko koshtaju , jel ih teshko nabavit

inace slabo se razumijem u mehaniku , bash me je to zainteresovalo pa et da pitam :icon_smile:

Član
Jedna gumica ti košta 1-2 km :icon_biggrin:

Kod ekstremne potrošnje ulja je najbolji slučaj kada je samo do gumica. Teško je bilo šta govoriti dok se motor ne otvori. Možda je motoru potrebno komplet osvježenje

Član
caus je napisao(la):
turbina mu je sigurno u losem stanju ona najvise ulja uzme a i te gumice

e druze kad si vec spomenuo turbinu , bas danas kad sam mu nesht oko struje radio primjetio sam da mu je masno (ima ulja) sa zadnje strane (gde dodje turbina)

ZELA GTI je napisao(la):

Kod ekstremne potrošnje ulja je najbolji slučaj kada je samo do gumica. Teško je bilo šta govoriti dok se motor ne otvori. Možda je motoru potrebno komplet osvježenje

kaze da mu je motor dobar, vjerovati mu je posto je to prije njega njeov matori vozio(stariji covjek) nije ga slilio :D sam kad je on polozio poceo se "mangupisati" sa njim
:icon_exclaim:

Član
SeJo je napisao(la):
caus je napisao(la):
turbina mu je sigurno u losem stanju ona najvise ulja uzme a i te gumice

e druze kad si vec spomenuo turbinu , bas danas kad sam mu nesht oko struje radio primjetio sam da mu je masno (ima ulja) sa zadnje strane (gde dodje turbina)

ZELA GTI je napisao(la):

kaze da mu je motor dobar, vjerovati mu je posto je to prije njega njeov matori vozio(stariji covjek) nije ga slilio :D sam kad je on polozio poceo se "mangupisati" sa njim
:icon_exclaim:

Ako kaže da mu je motor dobar neka tako vozi i sipa ulje svaki tjedan.

Početnik
Ako kaže da mu je motor dobar neka tako vozi i sipa ulje svaki tjedan.
[/quote]
ahahhhahaha...i kod mene je curilo na lezaju turbine i reparacija je rijesila sve...ali nije toliko ko u njega,u mene je oko 3-5 deca na scakih 10 000km na koliko ulje mijenjam