Član
Potreban materijal :
Koza
Ljepilo (Syntelan ili Neostik)
Nitro razredjivac
Makaze
Stipaljice
Smirgl papir
Stipaljice
Mali sarafici sa podloskicama
Skinuti tapacirunge
Skinuti one panele (vjerovatno ce popucati neki od onih pipaka pa ali to cu objasnit na kraju)
Skinuti staro platno i dobro osmirglati ostatke spuzve i ljepila, da bi novo ljepilo moglo bolje zalijepiti i da ne ostaju grudvice
Obrisati ga razredjivacem :
Izrezati kozu da bude veca po par cm sa svih strana da ne bi zafalilo :
Nanijeti sloj ljepila na kozu i na tapacirung i sacekati da bude slipavo na dodir
Polahko spustiti jedan kraj pritiskati i utrljavati prema kraju (potrebno je da neko cuva drugi kraj u zraku dok vi lijepite)
Kad sve spustite ako ima neravnina od ljepila utrljavati dok se ne izgube
Ako se na nekim mjestima odljepljuje ja sam ucvrstio ovako da ne bi cuvao dok ne osusi :
Mora osusiti bar 24h prije nego sto skinete
Odrezati krajeve, podvrnuti po bar pola cm sa zadnje strane i zalijepiti
Uklopiti panel nazad na tapacirung pa uzeti skroz male sarafice sa podloskama i zavrnuti u pipke da osigurate da ne bi ispadalo
I evo gotov proizvod :
Isti postupak sam je i kod neba u alkantaru samo sto kad se nebo radi ne maze se po alkantari da ne bi protopilo i namazete pola i uradite pa drugu polovicu da ne presusi ljepilo jer je velika povrsina
Ukoliko radite eko kozom mozete je grijati industrijskim fenom da se bolje razvlaci
Preuzeto sa BMW CLUB
Koza
Ljepilo (Syntelan ili Neostik)
Nitro razredjivac
Makaze
Stipaljice
Smirgl papir
Stipaljice
Mali sarafici sa podloskicama
Skinuti tapacirunge
Skinuti one panele (vjerovatno ce popucati neki od onih pipaka pa ali to cu objasnit na kraju)
Skinuti staro platno i dobro osmirglati ostatke spuzve i ljepila, da bi novo ljepilo moglo bolje zalijepiti i da ne ostaju grudvice
Obrisati ga razredjivacem :
Izrezati kozu da bude veca po par cm sa svih strana da ne bi zafalilo :
Nanijeti sloj ljepila na kozu i na tapacirung i sacekati da bude slipavo na dodir
Polahko spustiti jedan kraj pritiskati i utrljavati prema kraju (potrebno je da neko cuva drugi kraj u zraku dok vi lijepite)
Kad sve spustite ako ima neravnina od ljepila utrljavati dok se ne izgube
Ako se na nekim mjestima odljepljuje ja sam ucvrstio ovako da ne bi cuvao dok ne osusi :
Mora osusiti bar 24h prije nego sto skinete
Odrezati krajeve, podvrnuti po bar pola cm sa zadnje strane i zalijepiti
Uklopiti panel nazad na tapacirung pa uzeti skroz male sarafice sa podloskama i zavrnuti u pipke da osigurate da ne bi ispadalo
I evo gotov proizvod :
Isti postupak sam je i kod neba u alkantaru samo sto kad se nebo radi ne maze se po alkantari da ne bi protopilo i namazete pola i uradite pa drugu polovicu da ne presusi ljepilo jer je velika povrsina
Ukoliko radite eko kozom mozete je grijati industrijskim fenom da se bolje razvlaci
Preuzeto sa BMW CLUB