Preminuo Dino Dvornik

Preminuo Dino Dvornik

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Tužnu vijest potvrdio nam je Dinin brat Dean.

'Prije par mjeseci izgubio sam ćaću, sad i brata, a šta da vam kažem', rekao je vidno šokirani Dean.

Prijatelj i kolega Marijan Ban tijekom telefonskog razgovora nije mogao suspregnuti suze i nevjericu.

'Jutros sam bio najsretniji čovjek na svijetu, a kad sam čuo postao sam najtužniji', rekao je kroz suze Marijan.

I Davor Gobac nije mogao puno reći. Kroz suze je samo potvrdio kako je čuo tužnu vijest.

Olivera Dragojevića vijest o smrti njegovog prijatelja i kolege zatekla je u lučici na povratku s Korčule.

'A šta da vam kažem, ne mogu vjerovati. U šoku sam i užasno se osjećam', rekao je Oliver.

>> Preminuo Dino Dvornik

Iako je čuo prije nego smo ga nazvali Mladen Badovinac iz TBF-a kao da ni tada nije mogao vjerovati da je Dino zaista umro pa je još jednom tražio potvrdu; 'Ma je li to istina, što se dogodilo, znate li vi nešto više?'.

Danijeli i Elli Dvornik prvi je izrazio sućut glumac Ivica Vidović, koji je između ostalog bio veliki prijatelj Dinina oca Borisa Dvornika, a Dinu je poznavao od djetinjstva. Iz kuće je izašao na stražnji izlaz ne želeći davati izjave.

Šokirana je i Ivana Banfić koja je s Dinom snimala duet.

'Jako sam tužna. Znamo da nije vodio uzoran život, ali je zaista bio velikan', rekla je Alka Vuica.

Pred stanom obitelji Dvornik okupilo se mnoštvo novinara, a neprestano dolaze i prijatelji obitelji.

Policajac koji sudjeluje u očevidu prenio je Danijelinu poruku kojom moli za razumijevanje, te poručuje kako će izjavu za medije dati sutra.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dinini-prijatelji-sokirani-tuznom-vijescu-ne-mogu-suspregnuti-suze.html

R.I.P. :icon_cry:
 
Član
U ZAGREBU je pod još uvijek nepoznatim okolnostima preminuo Dino Dvornik. Tu informaciju plačući je za Index potvrdila Alka Vuica koja se oko 14 sati čula s utučenom Danijelom Dvornik.

> I Srbija oplakuje Dinu; Dinini kolege u šoku: Gibonniju pozlilo, Boris Novković nije vjerovao

Alka Vuica dugogodišnja je prijateljica Dvornikovih i ostala je šokirana nakon što je čula vijest o Dininoj smrti.

Danijela Dvornik javila se i nama na telefon, međutim od plača nije mogla doći do riječi.

Dino Dvornik umro je u svom stanu u Zagrebu, a prema nama poznatim informacijama u krevetu ga je mrtvog pronašla supruga danas kada ga je išla probuditi. Ona se probudila nekoliko sati prije i pustila je Dinu da spava, a kada ga je išla probuditi šokirala se. Već je bio hladan, davala mu je umjetno disanje ali nažalost bez uspjeha.

Dino Dvornik posljednjih je dana navodno bio jako opterećen svojim novim albumom jer je strahovao da ga publika neće dobro primiti i bio je zbog toga jako zabrinut. O tome je sa suprugom Danijelom razgovarao sinoć prije spavanja prije nego je zaključio: "Idem leći, dosta mi je svega. Možda bi bilo najbolje da umrem, možda će mi se CD tada bolje prodavati".

U ovim trenucima ispred stana Dine Dvornika nalazi se policija. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba također je potvrdila vijest o Dinovoj smrti. U stanu obitelji Dvornik obavlja se očevid, a uzrok smrti trebao bi biti poznat nakon obdukcije. Nešto iza 16 sati u Dinin stan došao je i istražni sudac. U 16.45 Dinino tijelo odvezla su mrtvačka kola.

Prema izjavama susjeda Dino Dvornik posljednjih dana i nije izgledao baš najbolje. Vijest o Dininoj smrti vrlo se brzo proširila među njegovim prijateljima i kolegama, a obitelji Dvornik prvi je saučešće došao izraziti uplakani Ivica Vidović, koji Dina poznaje od malih nogu, još otkad je s njegovim ocem, ali i s Dinom, zajedno glumio u "Našem malom mistu".



30 godina glazbene karijere

Miljenko "Dino" Dvornik, pjevač i zvijezda reality showa "Dvornikovi" rođen je 20. kolovoza 1964. u Splitu i sin je renomiranog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Dino i njegov brat Dean Dvornik 70-ih godina glumili su u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je ipak najpoznatija "Naše malo misto", koja je proslavila njihovog oca Borisa. Pohađao je glazbenu školu od koje je kasnije odustao, a od malena je pokazivao interes za glazbu. Sa 17. godina sa bratom Deanom osniva funk band "Kineski zid" s kojim snima ploču koja je ujedno bila i prva funk ploča u hrvatskoj diskografiji.



Godine 1988. Dino je debitirao na Zagreb Festu sa pjesmom "Tebi pripadam" koja mu je priskrbila nagradu za najboljeg debitanta. Postupno, Dino je popularnost gradio na kombinaciji duhovitih pjesama i energičnih nastupa, a u ranim fazama svoje karijere odabrao je imidž po uzoru na Morrisseyja iz grupe The Smiths. Devedesetih godina Dino se sa funka prebacio na techno, a njegova najpoznatija pjesma bila je "Ništa kontra Splita" s kojom je 1995. godine nastupio na Splitskom glazbenom festivalu. Dino je u svojoj karijeri osvojio tri Porina, 1996. godine za pjesmu "Afrika", 1997. godine za album "Enfant terrible", te 1998. godine za najbolji kompilacijski album "Vidi ove pisme".

U kolovozu 1989. Dino se oženio za Danielu Kuljiš s kojom je dobio kćerku Ellu. Narednih godina bio je na udaru medija zbog svoje ovisnosti o raznim drogama, što je naposljetku i sam priznao. Pjevač je 2004. godine u filmu "Ta divna splitska noć" glumio narko bossa, a iste je godine postao prva hrvatska zvijezda koja je počela pisati svoj blog, a kasnije su mu se u istome pridružile supruga i kćerka. Godine 2006. Dino i njegova obitelj postali su zvijezde reality showa "Dvornikovi" koja je rađena po uzoru na kultni britanski reality show "The Osbournes".

Dino je u listopadu ove godine, nakon dugih šest godina glazbene pauze, trebao objaviti novi album pod nazivom "Pandorina kutija", a upućeni estradnjaci koji su čuli novi materijal prognozirali su grandiozni povratak na hrvatsku glazbenu scenu.



R.I.P :(
 
Član
vec sam u nekoj drugoj temi napisao RIP i da mi je strasno zao... ko jako mali sam volio onu pjesmu nista kontra splita ccc tad sam imo 6 godina 95-e bio je veliki hit pa onda ti si mi u mislima pa afrika... jbg zao mi RIP jos jednom...
 
Najgore kada tako mladi ljudi izenada umiru...a jos mu i otac nedavno umro...uzas stvarno.Sta da se kaze osim R.I.P.
 
Početnik
culi smo na novoj oko 7 tek, u vijestima... strasno! bila sam na njegovom prvom koncertu u tuzli, 1990. god. u vrticu (kad se u vrtic izlazilo i bila ludnica), to mu je bio najbolji koncert u tuzli... (ili je samo nama bilo najbolje, zbog mladosti i ludosti)... intervjuirala sam ga 1999 kad je u mejdanu rekao "dobro vece zenica... nije... tuzla... dobro vece, tuzla... tu smo nocas!"

njegova kaseta, a zatim cd, se nisu vadili iz mog uredjaja, a posebno prilikom duzih i ludjih voznji... toliko toga je povezano sa nekim njegovim pjesmama... on je iznjedrio songkillers... bili su prvo njegov prateci band, a zatim krenuli samostalno, sa onim prepoznatljivim smekom funky-ja, koji je dinu pratio pocetkom karijere...

steta... srce, ako sam dobro cula... jgb... don't do drugs!

pocivao u miru!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top