prekidac kocnice

prekidac kocnice

Član
kad se instalira novi prekidac za stop svjetla, da li se treba drzati papucica kocnice pritisnuta pa da se pusti nakon sto se stavi prekidac???

Član
morat ces je malo pritisnut da bi ubacio prekidac, jer papucica drzi pritisnut prekidac, ti pad pustis kocnicu on se odvoji od papucice i onda pravi signal za stopove
ja sam to skidao kod sebe, znam da nisam trebao puno da stiscem, malo samo, da moze stat prekidac

Član
ma meni je na 5tici neki stari prekidac koji je komplikovan boze nedaj, ima neka 2 zakljucavanja i sad sam uzeo novi kazu ne proizvodi se staari vise... u ovlastenom pa valjda nema tih jebada vec samo zakreni i gotovo... danas ce stici pa cu vidjeti... ok hvala ti drug ;)

Član
vidjet ces cim ukljucis dzek u prekidac stopovi ce ti svjetlit,tako da prekidac u biti mora biti pritisnut da ne bi slao signal, a bit ce pritisnut papucicom, nema on na sebi nekog velikog pritiska, samo malo pupucicu stisni, stavi prekidac u njegovo leziste,okrenes u stranu i eto ga, posao zavrsen:cool:

Član
nadam se da ce biti tako da necu sta sj...ti ;)
mrsko mi ici do servisa radi prekidaca a kod nas je to jos uvijek sveto slovo :lol:

Član
nemas sta sjebat, pogresno ga stavit ne mozes, to je sigurno, samo ga okrenes u mjestu i izvadis, mislim da ti je to najveci problem, kad budes stavljao ovaj novi neces moci pogrijesit, jer on moze samo u jednom polozaju da ostane
ako trenutno imas gresku na tabli ugasit ce je kad proradi stop:cool:

Član
znaci ne moze se nesto kontra okrenuti posto sam gledao ovaj neki ko krug ide dole kod cetvorke, a kod mene ja pokusavao juce da skinem i ne gledah to i kad sam ga vracao(ovaj pokvareni) samo je moglo na kontra, da mi dzek bude dole... valjda ide tako... :icon_mad:

Član
uglavnom kontra ne mozes okrenut, onaj spicasti dio na prekidacu,tj taj dio koji prekida strujni krug on ide prema papucici, i naslonjen je na papucicu.. dok ne diras kocnicu papucica je naslonjena na njega, kad stisnes kocnicu papucica se odvaja od prekidaca i on daje signal za stopove, tako da ga ne mozes naopako stavit, nikako
samo nemoj nista na silu gurat, polako i odradit ce sto

Član
Samo pazi da ne stisnes/pomjeras puno onaj pipak na prekidacu, jer ako ga sabijes jace, nece ti valjat kukcu, odnosno palit ce ti stopke tek kad zaores pedalu u pod i pocne ABS prekidat ;)

Član
a postavio sam pitanje i na vwclubcroatia i tamo mi rekose da ne pritiskam kocnicu nikako dok to mijenjam... e jbm misa ne znam sta sad da uradim :icon_rolleyes:
tibor hvala na savjetu...

Član
Ne pritiskaj posebno, samo uglavi cistom rukom prekidac...nije jak taj pipak, ne stvara on skoro nikako sam po sebi otpora ;)

Član
to sam ti i ja rekao,nemas ti tu nekog pritiska,malo rukom pritisnes papucicu dok postavis prekidac i to je to