Pozzz

Pozzz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ljudi, moze li mi neko preciznije objasniti kako da ispitam hidro podizace na autu, zvrce mi, pa bi ih mjenjao, ali nisam to nikad radio, a pokusao bi sam da me ne deru majstori ko ovcu :icon_mad: Nisam to nikad radio, otprilike znam kako ide, ali ne bas sve detaljno, pa ako moze koje objasnjenje i neka slika ako ima, niko sretniji od mene :)
Umalo da zaboravim, radi se o G2 GTI 16v, PL motor;)

Član
vidi vazno ti je prvo na cepu mijenjaca naci tacku uzubljivanja,na remenici redilice i remenici bregaste osovine i kad budes vraco da znas koliko se kais doteze tek tad pocni sa skidanjem usisne grane i dekla motora kad to poskidas uvjeri se da su ti na prvom klipu brijegovi dignuti u vis da ti bude preko prvog a ne preko cetvrtog da se kasnije nebi jebavo sa paljenjem skini bregastu osovinu i rukom ili magnetom ih izvadi i poredaj nove i onda ravnomjerno stezi polutke da ti nebi pukla bregasta i moras ih stegnuti kilo kljucem na 4,5kg i onda sve obrnutim redom vracaj pozz;)

borkom je napisao(la):
Ljudi, moze li mi neko preciznije objasniti kako da ispitam hidro podizace na autu, zvrce mi, pa bi ih mjenjao, ali nisam to nikad radio, a pokusao bi sam da me ne deru majstori ko ovcu :icon_mad: Nisam to nikad radio, otprilike znam kako ide, ali ne bas sve detaljno, pa ako moze koje objasnjenje i neka slika ako ima, niko sretniji od mene :)
Umalo da zaboravim, radi se o G2 GTI 16v, PL motor;)

ja sam imao hydro lifters na sentri ne znam a li je to isto moras ih potopiti u ulje i ispustiti zrak iz njih

Član
jest al mu se to ne isplati podizaci 100km i nerazmisljas vise dali ces morati skidati ponovo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.