Pozzic

Pozzic

Član
Pozdrav ljudi,dugo već pratim forum jer ima dosta korisnih savjeta,ali se nisam prijavljivao.
Sad imam problem pa sam htjeo da se prijavim da čujem i Vaše mišljenje
Vozim Golf 4 2003,highline
Da ne otvaram ponovo temu u kvarovima htjeo bih ovde da izložim svoj problem.
Imam problem sa težim volanom,na optiku sam išao sve je Ok,posle toga sam zamjenio servo pumpu,ali ništa,i nova (polovna) i stara pumpa su davale iste rezultate (teži volan i pad obrtaja prilikom i najmanjeg pokreta)
Kad sam vratio svoju pumpu (sve postavljeno kako treba),počelo mi se čut neko žvrčanje oko remena i alternatora a španer se vidno trese.
Otisao do servisa,rekli mi da je remenica alternatora stradala a moguće i ležajevi u alternatoru.
Interesuje me da li alternator može uticati na to da je teži volan s obzirom da na istom remenu,pošto predpostavljam da,ako je otisla remenica,ona nije ni bila uredu.
Pozdrav i hvala unaprijed na odg.
 
Član
Druze ako je na alternatoru losa remenica ili lezajevi to utice na los rad motora. Jer se desava da trenje veliko se desava i usporava obrtaje
 
Član
Pa u zadnjih 7 dana osjetio sam da ima vibracija kad stojim na semaforu ili kad vozim pa izbacim iz brzine da mi obrtaji padnu.posto mi je lik u servisu rekao da je otisla remenica nju cu svakako mjenjati,ali me opet interesuje moze li alternator opteretiti servo,pa da mi izaziva tezak volan.
Pumpu sam iskljucio jer sam mjenjao i opet nista.kad upalim auto zna se desit da volan bude par minuta lagan cim predjem 100-200 metara volan opet po starom takodje i obrtaji.Ali kad mi se juce pocela cut remenica primjetio sam da je volan kao za mrvicu laksi-ili sam totalno puko :)
 
Top