Član
muha je napisao(la):ja sam stavio ulje 5w40 i audo ide bolje i manje trosi
kako Srle rece dobra mapa kosta nije ni cudo sto ABT ili SKN mape kostaju 800 EUR , zato se nemos heba* da ti ne udje ,
Srdjan je optimista i pokusava da se bori sa Bosanskim umovima , respect na tome ali kako vidim dosao je on pameti pa ce malo vise naplacivati svoj rad i trud , jbga samo Dyno potrosi struje mjesecno a dje otplata alata box-ova, software-a i slicnog...
Kao i razvoj novog dobrog automobila i razvoj mape kosta , pa kad se udje u fazon onda se na standardnim motorima to i isplati ako npr remapiramo 10 2.0 TDI motora sa ECD17 CAN ECU-om ali ako naletimo na Siemens odma su stvari drugacije , medjutim za custom made remape situacija je malo drugacija...
Zato postoji jedan CMD koji je IMHO top univerzalni ECU flasher koji ima tim ljudi po cijelom svjetu ciji je zadatak da nove aute dovedu u red mislim da omoguce READ & WRITE kao i potrebne drivere za odredjeni tip motora, na to mislim HW i SW Verziju ECU-a
Šta reče i osta živ :lol:
haj ti to sada nama prevedi na jezik koji razumijemo....:icon_smile:
Vozio sam auto na box-u koliko je kvalitetan neznam, znam da je auto opasno čadio, po proizvođaču taj box je moj auto sa 110 ks dizao na 127 ks :icon_question:
Definitivno se osjetila razlika sa i bez boxa ali ipak ne toliko dramatično...
Eh da moj prijatelj ima strašnu crvenu Boru 1.9 TDI PD 115 ks i pričao mi je da ga je nedavno Mrva sa bordo Borom 1.9 TDI 110 ks + SM Optimum opleo ko levata :lol: