Zasto su ti gume razlicitih dimenzija?Kod mene b6 sa istim motorom. Relacija Banovići - Zenica na boardu 4.8 pokazivalo danas, od Zenice prema Sarajevu sa klimom , prosjek brzine 140 km/h a potrosnja je izmedju 6-7l bila. Od Sarajeva do Banovića nazad preko Olova na kraju 5.5 pokazivalo na boardu (prosjek cijele danasnje voznje, preko 300km). Sto se grada tice oko 8-9l uzima sigurno. Ja inace sipam za 100 KM na pumpi (Hifa) i zadnji put s tom kolicinom sam presao 685 KM a nekad zna biti samo 550 KM kada se voze kratke relacije (loko voznja i eventualno do Tuzle). Gume su mi 225/45/17 prednje i 235/45/17 zadnje. Ne tušim ga i volim ga potjerati da se razumijemo...
Takve sam dobio uz felge. Dvije sire a dvije uze pa sam ove uze naprijed stavio radi lakseg volana i zbog pogona. U planu mi je svakako naredne godine uzimati samo gume ljetne, s tim da idem na 225 50 r17Zasto su ti gume razlicitih dimenzija?
Pa gdje nece u 5. brzini cini mi se ti ideš nepunih 60 km/hEvo ga danas kroz grad, preko Rajlovca do Vogoscanske petlje. Ovo je najmanja koju je pokazao kako je kod mene.
Hahahaha uaaa uaaaNe znam šta SERETE sa tom potrošnjom? Ja sam se zajebavao sa onih 5L/100km, ali Vi, Čumuraši, stvarno to pokušavate ostvariti, po mogučnosti po gradu.
Čim je preko 5, ne daj bože 6L, letite majstorima, hodžama, popovima...
Šta je vama, po Sarajevu da troši kako je fabrika (i to VW) propisala???
Ma jok, ovo ili je niz nišićku visoravan ili niz karaulu.autoput
I lampica motora/izduvnih gasova. Ako ga gušiš sa 3L nije ni čudnoautoput